Αντρέτι: «Σας παρακαλώ, να προσευχηθείτε για τον Ζανάρντι»

Gazzetta team
Αντρέτι: «Σας παρακαλώ, να προσευχηθείτε για τον Ζανάρντι»
Ο Αλεσάντρο Ζανάρντι παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς του στο πρόσωπο και στους σιαγόνες, όταν συγκρούστηκε οδηγώντας ένα χειρήλατο ποδήλατο με ένα φορτηγό.

Με κομμένη ανάσα παρακολουθούν η Ιταλία και οι φίλοι των μηχανοκίνητων σπορ την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του Άλεξ Ζανάρντι. Ο 53χρονος πρώην οδηγός της Formula 1, του IndyCars και άλλων διεθνών πρωταθλημάτων στα μηχανοκίνητα αθλήματα έχασε το 2001 τα δύο πόδια του μετά από δυστύχημα σε αγώνα αυτοκινήτων στη γερμανική πίστα του Λάουζιτς. Εδώ και αρκετά χρόνια κάνει ο Ζανάρντι μεγάλη καριέρα στη χειρήλατη ποδηλασία, όπου έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων και δύο χρυσά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και του Ρίο.

Ωστόσο η ατυχία του χτύπησε πάλι την πόρτα, αυτή τη φορά σε αγώνα χειρήλατης ποδηλασίας στην πατρίδα του, οπότε συγκρούστηκε με ένα φορτηγό και τραυματίστηκε σοβαρότατα. Ο Ζανάρντι υπέστη σοβαρές κρανιακές κακώσεις, εγχειριζόταν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο επί σχεδόν τρεις ώρες και η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη. Ο Ιταλός βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Σιένας και έχει στο πλάι του τη σύζυγό του Ντανιέλα και τον γιο του Νικολό.

Aχτίδα ελπίδας από τους γιατρούς

Ο νευροχειρουργός Τζιουζιέπε Ολιβιέρι, που πραγματοποίησε τις επεμβάσεις, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο, 20 Ιουνίου, ότι η κατάσταση του Ζανάρντι είναι σταθερή, αλλά παραμένει σοβαρή. Συμπλήρωσε επίσης, ότι είναι πολύ νωρίς για εικασίες σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης του 53χρονου, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις το επόμενο διάστημα, αν και δεν απέκλεισε μία απότομη χειροτέρευση ή επιπλοκές. Ο Ζανάρντι υποστηρίζεται μηχανικά, η νευρολογική εικόνα του παραμένει σοβαρή, ωστόσο ο Ολιβιέρι έδειξε από τα συμφραζόμενα ότι υπάρχουν ελπίδες.

Μήνυμα για τον Ζανάρντι έγραψε και ο Μάριο Αντρέτι, ένας από τους μεγάλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Αμερικανός έγραψε χαρακτηριστικά τα εξής: «Είμαι τόσο ανήσυχος και φοβισμένος, ώστε κρατώ την ανάσα μου. Είμαι οπαδός του. Είμαι φίλος του. Παρακαλώ, κάνετε ό,τι κάνω κι εγώ και προσευχηθείτε για αυτόν τον θαυμάσιο άνθρωπο».

Φρικτή σύγκρουση

Το δυστύχημα συνέβη την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 το απόγευμα, όταν πραγματοποιούσε ο Ζανάρντι μία κατάβαση σε μία μεγάλη ευθεία με το χειρήλατο ποδήλατό του. Ο προπονητής του περιέγραψε τη σκηνή ως εξής: «Ο Άλεξ έχασε τον έλεγχο του χειρήλατου ποδηλάτου του, τουμπάρισε δύο φορές και συγκρούστηκε με ένα αντίθετα κινούμενο φορτηγό. Η σύγκρουση ήταν φρικτή».

Ο Ιταλός έχει αποδείξει πάντως ότι είναι μέγας μαχητής και όλοι ελπίζουμε, ότι θα νικήσει και αυτή τη φορά και θα κερδίσει το έπαθλο της ζωής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!