Η Nissan μας δίνει συμβουλές για τη σωστή απολύμανση του αυτοκινήτου μας

Gazzetta team
Η Nissan μας δίνει συμβουλές για τη σωστή απολύμανση του αυτοκινήτου μας
Με δεδομένο ότι περνάμε πολλές ώρες στο εσωτερικό των αυτοκινήτων μας και ότι οι επιφάνειες, μπορούν να καταστραφούν αν απολυμανθούν με λάθος τρόπο, ακολουθούν μερικές σύντομες και πολύ χρήσιμες συμβουλές.

Η Nissan προσφέρει συμβουλές για το πώς να απολυμάνετε το όχημά σας, στην προσπάθεια για να σταματήσει η εξάπλωση του COVID-19. Το συχνό πλύσιμο των χεριών σύμφωνα με τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των Η.Π.Α., είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της υγιεινής και της ασφάλειάς μας έναντι του COVID-19, αλλά και η απολύμανση των επιφανειών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στο εσωτερικό του αυτοκίνητου μας.

"Οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα οχήματά τους, είτε γιατί πρέπει να μετακινηθούν στη δουλειά τους, ή για να κάνουν τις απαραίτητες αγορές τους” , δήλωσε ο Ryan Fulkerson, διευθυντής, New Model Engineering της Nissan North America. "Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι είναι ενημερωμένοι για τον καλύτερο τρόπο απολύμανσης του αυτοκινήτου τους."

Το CDC συνιστά να φοράτε γάντια μιας χρήσης για τον καθαρισμό και, στη συνέχεια, την απολύμανση επιφανειών. Εάν μια επιφάνεια φαίνεται βρώμικη, πρέπει να σκουπιστεί με σαπούνι και νερό πριν από την απολύμανση. Για εσωτερικούς χώρους οχημάτων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα μαλακό πανί από μικροίνες, βρεγμένο με σαπούνι και νερό, για το σκούπισμα των σκληρών επιφανειών.

Ενώ τα περισσότερα συνηθισμένα οικιακά απολυμαντικά είναι αποτελεσματικά, μερικά δεν είναι ιδανικά για χρήση σε ένα όχημα συμπεριλαμβανομένων λευκαντικών, υπεροξειδίου του υδρογόνου, βενζολίου, διαλυτικών ή άλλων σκληρών και λειαντικών καθαριστικών. Αυτά τα χημικά προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στην ταπετσαρία ή / και στις εσωτερικές επιφάνειες του οχήματός σας. Αντ 'αυτού, τα μαντηλάκια με βάση το αλκοόλ ή τα σπρέι που περιέχουν τουλάχιστον 70% αλκοόλ είναι αποτελεσματικά έναντι του κορωνοϊού και, σύμφωνα με τον CDC, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια στο όχημά σας.

Η οθόνη πολυμέσων θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο καθάρισμα, καθώς είναι μια επιφάνεια υψηλής αφής που δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με επιθετικά καθαριστικά. Χρησιμοποιήστε μαντηλάκια οθόνης ή μαλακό πανί, βρεγμένο με σαπούνι και νερό για να καθαρίσετε την επιφάνεια της οθόνης. Σκουπίστε με ένα καθαρό, μαλακό πανί. Τα καθαριστικά με βάση την αμμωνία δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε οθόνες πολυμέσων και ψυχαγωγίας, καθώς μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην αντιθαμβωτική επίστρωση. Εάν το όχημά σας διαθέτει χρήση φωνητικών εντολών, μπορείτε να αποφύγετε το άγγιγμα της οθόνης.

Τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε σύμφωνα με τη Nissan

 • Τιμόνι
 • Εξωτερικές λαβές πόρτας
 • Σημεία ανοίγματος (χούφτες) πορτμπαγκάζ
 • Εσωτερική λαβή θυρών και τα πάνελ αυτών
 • Κουμπί εκκίνησης κινητήρα, εάν υπάρχει
 • Κεντρικό καθρέπτη
 • Αεραγωγούς κλιματισμού
 • Λεβιέ ταχυτήτων
 • Μοχλούς / κουμπιά φλας και καθαρισμού παρμπρίζ
 • Κεντρική κονσόλα
 • Υποβραχιόνιο
 • Ζώνη ασφαλείας και πόρπη. Αποφύγετε τα σκληρά καθαριστικά στον ιμάντα της ζώνης, καθώς μπορούν να αλλοιώσουν τις ίνες και κατ’ επέκταση την αντοχή του
 • Χειρόφρενο (ή κουμπί ηλεκτρικού χειρόφρενου)

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!