Η λατρεία του Μάικλ Τζόρνταν για τις μοτοσικλέτες και η αποτυχημένη απόπειρα (vids) 

Η λατρεία του Μάικλ Τζόρνταν για τις μοτοσικλέτες και η αποτυχημένη απόπειρα (vids) 
Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν άφηνε ασυγκίνητο τον Μάικλ Τζόρνταν και προσπάθησε να δημιουργήσει τη δική του αγωνιστική ομάδα, η οποία ωστόσο, απέτυχε.

Όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο έχουν τον δικό τους πόθο, μια αγάπη που πολλές φορές δεν είναι δυνατόν να εκδηλωθεί. Ο Μάικλ Τζόρνταν θεωρητικά, μπορούσε να αγγίξει τα πάντα, το συμβόλαιό του με τους Σικάγο Μπουλς όμως, δεν του επέτρεπε να οδηγεί τις μοτοσικλέτες που τόσο αγαπούσε. Μετά το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας, ο Τζόρνταν αποφάσισε να βάλει κάποια πράγματα σε τάξη. Δεν έχασε χρόνο και αμέσως ξεκίνησε ξανά να οδηγεί. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, από την ηλικία των 7-8 ετών οδηγούσε μικρές εκτός δρόμου μοτοσικλέτες. Το μικρόβιο είχε μπει μέσα του για τα καλά, όμως στο φόβο ενός ενδεχόμενου τραυματισμού, η ομάδα του του έκοψε τα φτερά για οτιδήποτε σχετιζόταν με δύο τροχούς.

Ο Μάικλ Τζόρνταν όμως, εκτός από τον τίτλο του καλύτερου μπασκετμπολίστα, με έξι τίτλους στο NBA, δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και αμέτρητα σπασμένα ρεκόρ, έχει και το DNA του επιχειρηματία. Αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός κορυφαίου αθλητή, που ακόμη και μετά τη δύση της καριέρας του, η περιουσία του διαρκώς πολλαπλασιάζεται. Κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, αναλογιζόμενοι τα τρομερά ποσά που θα αμειβόταν για κάθε χρόνο του στη δράση. Πριν λοιπόν αποκτήσει τη δική του κολεξιόν ρούχων, τις δικές του ομάδες και λοιπά, αποφάσισε να φτιάξει μια αγωνιστική ομάδα μοτοσικλετών.

Το όνομα αυτής, Michael Jordan Motorsports. Αυτή έμελλε να είναι και η μοναδική αποτυχημένη επιχειρηματική προσπάθεια στη ζωή του. Το καλό είναι ότι η δύναμη του ονόματός του και η πρόσβαση σε ένα πολύ μεγάλο μπάτζετ, οδήγησαν στην ταχύτατη σύσταση της ομάδας. Μόλις πέντε εβδομάδες ήταν αρκετές για να πάρει χορηγούς, να βρει μοτοσικλέτα, αναβάτες και μηχανικούς. Η Yamaha έσπευσε να του προμηθεύσει μοτοσικλέτα και γρήγορα κατάφερε να φτιάξει μια πλήρη ομάδα για να λάβει συμμετοχή στον αγώνα της Daytona, το 2004. Το πιο αστείο είναι ότι η ιδέα για τη δημιουργία της αγωνιστικής ομάδας, ήρθε εντελώς τυχαία. Γνώρισε τυχαία σε ένα βενζινάδικο μια παρέα φανατικών μοτοσικλετιστών, που αυτοί με τη σειρά τους τον γνώρισαν τον Μόντεζ Στιούαρτ.

Συλλογές εξοπλισμού και μια ομάδα με βαρύ όνομα

Επιστρέφοντας στον αγώνα της Daytona, εκεί ήταν όπου ο Τζόρνταν μαζί με την αγωνιστική του ομάδα, έφαγαν την πρώτη τους «σφαλιάρα». Ο αναβάτης τους κατάφερε να τερματίσει 23ος από τους 40, μια επίδοση κάτω του μετρίου. Ο Τζόρνταν είπε χαρακτηριστικά, ότι δεν περίμενε να κατακτήσει την κορυφή με την πρώτη του προσπάθεια. Αυτό που ήθελε ήταν κάποια στιγμή, από τα αουτσάιντερ, να καταταγεί στα φαβορί. Το τεράστιο όνομα του Μάικλ Τζόρνταν του έδωσε χρόνο για αυτό. Οι χορηγοί δεν θα συνέχιζαν να υποστηρίζουν μια τυχαία ομάδα μέχρι αυτή να ορθοποδήσει, όμως με δεδομένο ότι ο Τζόρνταν ήταν στο τιμόνι, έτρεχαν από πίσω του. Παράλληλα είχε λανσάρει και μια μάρκα εξοπλισμού μοτοσικλετών της Michael Jordan Motorsports η οποία πουλούσε φόρμες μοτοσικλέτας, ειδικά τζάκετ, κράνη, μπότες, γάντια και όλα όσα χρειάζεται ένας μοτοσικλετιστής, η οποία παραδόξως, δεν «τράβηξε».

Η έλλειψη τεχνογνωσίας και αγωνιστικών μηχανημάτων ήταν ο λόγος που δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν, σύμφωνα με τον ίδιο τον Τζόρνταν και για αυτό συνέχιζε να δίνει περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια ανά σεζόν. Τα χρόνια πέρασαν και η πρόκληση της Daytona επέστρεψε. Με το ημερολόγιο να δείχνει πλέον 2010, η Michael Jordan Motorsports κατάφερε να κερδίσει για πρώτη -και τελευταία- φορά στην ιστορία της, στον αγώνα της Daytona, δίνοντας φως σε μια σειρά αμέτρητων αποτυχιών.

Ο επίλογος του Τζόρνταν στα μηχανοκίνητα σπορ

Αποδείχθηκε ωστόσο ότι ότι δεν ήταν αρκετή και το 2013 πλέον, η ομάδα του Μάικλ Τζόρνταν αποσύρθηκε από την αμερικανική ένωση μοτοσικλετών, αφήνοντας αιχμές ότι θα συνεχίσει στο MotoGP, όπου τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Οι εταιρείες κολοσσοί και οι καθιερωμένες δυνάμεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια σε νεοσύστατες ομάδες και πειραματικά προγράμματα. Τελικά, η Michael Jordan Motorsports εξαφανίστηκε μια για πάντα από τον παγκόσμιο χάρτη των motorsports και ο Μάικλ Τζόρνταν ασχολήθηκε περισσότερο με άλλα πράγματα, που γνώριζε καλύτερα και του αποφέρουν σημαντικά περισσότερα χρήματα ετησίως.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!