To NASCAR ανοίγει την αυλαία των motorsports μετά τον κορονοϊό

Gazzetta team
To NASCAR ανοίγει την αυλαία των motorsports μετά τον κορονοϊό
Το αμερικανικό NASCAR ξεκινά πάλι σε περίπου δύο εβδομάδες και έτσι γίνεται το πρώτο πρωτάθλημα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στο οποίο θα ξαναγίνουν αγώνες μετά τη διακοπή τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Μπορεί να μη γνωρίζουμε και πολλά πράγματα στην Ευρώπη για το αμερικανικό πρωτάθλημα NASCAR, όμως η τελευταία είδηση σχετικά με αυτό αναπτερώνει σίγουρα το ηθικό των φίλων των μηχανοκίνητων αθλημάτων. Συγκεκριμένα, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα επανεκκινήσει το NASCAR και θα γίνει το πρώτο πρωτάθλημα μεγάλης εμβέλειας στα motorsports στο οποίο ανοίγει πάλι η αυλαία των αγώνων μετά την διακοπή λόγω του κορονοϊού.

Μίνιμουμ 4 αγώνες τον Μάιο

Η εφετινή σεζόν διακόπηκε μετά από τέσσερις αγώνες και θα ξεκινήσει εκ νέου την Κυριακή 17 Μαϊου στο Ντάρλινγκτον, ενώ την Τετάρτη θα επαναληφθεί στην ίδια πίστα ο δεύτερος αγώνας υπό το φως των προβολέων. Η συνέχεια είναι καταιγιστική με τον επόμενο αγώνα, το Coca Cola 600, να πραγματοποιείται την Κυριακή 24 Μαϊου στο Σαρλότ και να διοργανώνεται για δεύτερη φορά –ως νυχτερινός πλέον- στο ίδιο αυτοκινητοδρόμιο τρεις ημέρες αργότερα. Να σημειώσουμε ότι ο αγώνας Coca Cola 600 θεωρείται ο δεύτερος σημαντικότερος του πρωταθλήματος NASCAR μετά τη Daytona 500.

H επανέναρξη του εφετινού πρωταθλήματος NASCAR στο Ντάρλινγκτον και στο Σαρλότ δεν γίνεται τυχαία, καθώς τα συγκεκριμένα αυτοκινητοδρόμια βρίσκονται στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας, όπου εδρεύουν και οι περισσότερες συμμετέχουσες ομάδες. Άρα είναι εύκολα και γρήγορα προσβάσιμα, ενώ να σημειώσουμε ότι σε αυτή την τετράδα αγώνων δεν θα προβλέπονται ούτε δοκιμαστικά, αλλά ούτε και θεατές.

O Kέβιν Χάρβικ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του πρωταθλήματος NASCAR, Στιβ Ο’Ντόνελ, «το NASCAR θα επιστρέψει σε ένα περιβάλλον, το οποίο εγγυάται την ασφάλεια των συμμετεχόντων, των παραγόντων του αθλήματος και όλων των μελών της τοπικής κοινωνίας». Αν συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα, τότε ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 31 Μαϊου στο Κάνσας, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο ακόμη επίσημα. Αυτή τη στιγμή προηγείται στη βαθμολογία ο Κέβιν Χάρβικ της ομάδας Stewart-Haas-Ford.

Αν ολοκληρωθούν με επιτυχία και χωρίς προβλήματα οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών στα NASCAR, τότε θα λειτουργήσει αυτό θετικά και για τα άλλα πρωταθλήματα μηχανοκίνητων αθλημάτων, όπως είναι για παράδειγμα η Formula 1, το MotoGP ή το WRC.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!