9 αυτοκίνητα που κρύβουν... εκπλήξεις! (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
9 αυτοκίνητα που κρύβουν... εκπλήξεις! (pics) 
Από (πολύ καλά) κρυμμένες ποτηροθήκες, μέχρι... αράχνες στα τασάκια και όρεξη για μουσική, αυτά τα πέντε μοντέλα έχουν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που πρέπει να είσαι πολύ παρατηρητικός ώστε να τις δεις.

Τα περισσότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην αγορά δεν μας κρύβουν «μυστικά». Υπάρχουν κάποια όμως που ακόμη μετά από χρόνια χρήσης, ο ιδιοκτήτης τους δεν έχει παρατηρήσει μερικές μικρές τους λεπτομέρειες.

Μερικές είναι πραγματικά ανούσιες, άλλες έχουν περιορισμένη χρηστικότητα και μερικές είναι πολύ πιο απαραίτητες από ότι νομίζουμε. Ωστόσο δεν παύουν να είναι πολύ ενδιαφέρουσες και μόνο που υπάρχουν, αποτελούν μια ευχάριστη νότα! Ας τις δούμε, λοιπόν.

Mazda RX-8

Η Mazda είναι μια εταιρεία «κολλημένη» με τον ρότορα, που έχει καταφέρει να δημιουργήσει θρύλους και μοναδικά αυτοκίνητα. Οι οπαδοί του Wankel είναι πολλοί και όσοι αγοράζουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο, ξέρουν πολύ καλά τι πληρώνουν. Για αυτό και στο RX-8, τα σημάδια του περιστροφικού, βρίσκονται παντού. Χειρόφρενο, καθίσματα, επιλογέας ταχυτήτων, τα «νεύρα» του καπό... Όλα παραπέμπουν στον ιδιαίτερο κινητήρα του! Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mazda ακόμη και σήμερα, στην εποχή των χαμηλών ρύπων και της οικονομίας καυσίμου, προσπαθεί να κρατήσει στη ζωή τον Wankel.

Skoda

Το μότο της Skoda είναι το "Simply Clever" και η αλήθεια είναι ότι δεν το επέλεξαν τυχαία. Οι μηχανικοί της μάρκας έχουν σκεφτεί πολλές "Simply Clever" ιδέες, όπως η χαρακτηριστική ξύστρα πάγου για το παρμπρίζ που κρύβεται στο πορτάκι του ρεζερβουάρ. Επίσης, υπάρχουν κι άλλες ιδέες όπως η υποδοχή για ομπρέλες στις πόρτες, όμως τη συγκεκριμένη την έχουν «δανειστεί» από τη Rolls Royce.

Opel

Στα περισσότερα Opel ένα «περίεργο» εξάρτημα υπάρχει μέσα στο πορτάκι του ρεζερβουάρ. Δύσκολα θα έχει αναρωτηθεί κανείς που χρησιμεύει, όμως αν θελήσει να ψάξει, θα ανακαλύψει ότι υπάρχει εκεί ώστε να μη λερώνονται τα χέρια του οδηγού όταν ξεβιδώνει το καπάκι της βαλβίδας για τον έλεγχο πίεσης των ελαστικών.

Dodge Challenger

Τα μοντέλα της Dodge μας είναι σχετικά άγνωστα στην Ευρώπη καθώς ελάχιστα κυκλοφορούν. Ωστόσο στο Challenger, έχουν τοποθετήσει... ποτηροθήκες στο μηχανοστάσιο, για να ακουμπάτε το ποτό σας όσο μαστορεύετε. Ακόμη κι αν απλώς κοιτάζετε τον οκτακύλινδρο και τον θαυμάζετε, είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη που θα σας «λύσει» τα χέρια.

Jaguar E-Pace

Στο πλαίσιο του παρμπρίζ μιας Jaguar E-Pace θα δείτε δύο ιαγουάρους, έναν μεγάλο και έναν μικρότερο να «περπατάνε». Προφανώς δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό, όμως για μια μάρκα με σήμα ένα άγριο αιλουροειδές, αποτελεί έναν τρόπο έκφρασης της φιλοσοφίας τους. Επίσης, αν ανοίξετε την πόρτα, ένας προβολέας τοποθετημένος στον καθρέφτη προβάλλει ακριβώς το ίδιο σχέδιο στο έδαφος. Όμορφο!

Jeep Renegade

Το μικρότερο SUV της Jeep έχει καταφέρει να πετύχει αξιοσημείωτο επίπεδο πωλήσεων στην καριέρα του. Όμως, κουβαλάει επάνω του μια μεγάλη κληρονομιά, από μια μάρκα που έχει δώσει το όνομά της σε μια ολόκληρη κατηγορία. Έτσι, το Renegade έχει σε πολλά σημεία το χαρακτηριστικό προφίλ της Jeep, που είναι δύο στρογγυλά φωτιστικά σώματα και επτά κάθετες γρίλιες. Υπάρχει σε πάρα πολλά σημεία, όπως στα πίσω φανάρια, τα οποία σχεδιαστικά,παραπέμπουν στα κάνιστρα καυσίμου που κρέμονται στα στρατιωτικά οχήματα. Κοιτάξτε λίγο προσεκτικά και θα το δείτε στο κέντρο τους. Κοιτάξτε λίγο καλύτερα... Λίγο ακόμα... Εκεί!

Jeep Wrangler

Στο Wrangler το μοτίβο που έχει επιλέξει να «κρύψει» η Jeep διακρίνεται πιο εύκολα. Ένα ανοικτό τζιπάκι, το οποίο παραπέμπει στο πρώτο μοντέλο της μάρκας που προοριζόταν για στρατιωτική χρήση, είναι σε αρκετά σημεία και τις περισσότερες φορές, με κόκκινο, έντονο χρώμα. Θα το βρείτε στις ζάντες του αυτοκινήτου, για παράδειγμα!

Volkswagen ID.3

Το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volkswagen δεν έχει βγει ακόμη στην αγορά, όμως αναμένεται σύντομα. Η μάρκα έχει επενδύσει πάρα πολύ επάνω του καθώς θα τη βάλει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης και ήδη μας έχουν τονίσει πόσο μεγάλη σημασία έχει για εκείνους, παρομοιάζοντάς το με τον «σκαραβαίο» και το Golf, τα δύο πιο εμβληματικά μοντέλα της. Για να του δώσουν έναν πιο «παιχνιδιάρικο» χαρακτήρα, στο πεντάλ επιτάχυνσης (όχι... γκαζιού) έχει το σήμα του Play που συναντάμε στα Media Players μουσικής, ενώ στου φρένου, το σήμα του Pause.

Volvo XC90

Τα Volvo είναι μια παραδοσιακή επιλογή των οικογενειαρχών καθώς φημίζονται για την άνεση και την ασφάλεια που παρέχουν. Στο πίσω μέρος, στις θήκες αποθήκευσης μικροαντικειμένων (που λειτουργούν και ως τασάκι) υπάρχει κρυμμένη μια αράχνη, μαζί με τον ιστό της! Σίγουρα θα τραβήξει το ενδιαφέρον ενός παιδιού την πρώτη φορά που θα το παρατηρήσει, καθώς τα παιδιά έχουν την τάση να περιεργάζονται τα πάντα και να βλέπουν όσα περνούν αδιάφορα στους μεγαλύτερους. Αρκεί να μην τρομάξουν...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!