O Κάρλος Σάινθ πέρασε μπροστά στο Ράλι Ντακάρ

Gazzetta team
O Κάρλος Σάινθ πέρασε μπροστά στο Ράλι Ντακάρ
Η ώρα των φαβορί στο Ράλι Ντακάρ με τον Σάινθ να περνά πρώτος με το Buggy της Mini μπροστά από τον δεύτερο πλέον Αλ Ατίγια με Toyota και τον Αλόνσο να κάνει τον πέμπτο καλύτερο χρόνο.

Αντεπίθεση εξαπέλυσαν την τρίτη ημέρα του Ράλι Ντακάρ τα φαβορί και έτσι εκτοξεύθηκαν στις πρώτες θέσεις. Ο Κάρλος Σάινθ πέτυχε τον καλύτερο χρόνο με το πισωκίνητο Mini Buggy και έτσι βρίσκεται πρώτος της γενικής με διαφορά πέντε λεπτών από τον Καταριανό Νασέρ Αλ Ατίγια με Toyota Hilux. Σημεία ζωής έδωσε και ο Αλόνσο με Toyota Hilux, που σημείωσε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο της ημέρας.

Η τρίτη ημέρα του αγώνα πραγματοποιήθηκε γύρω από την πόλη Νέομ στη βόρεια Σαουδική Αραβία και σε υψόμετρα, που έφταναν τα 1.400 μέτρα. Οι αγωνιζόμενοι έπρεπε να καλύψουν συνολικά σχεδόν 500 χλμ., με τα 414 από αυτά να απαρτίζουν τη χρονομετρημένη ειδική διαδρομή. Όπως έγινε και τις προηγούμενες ημέρες, έτσι και σήμερα δόθηκαν τα Roadbooks στα πληρώματα λίγο πριν την εκκίνηση.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας είχαμε και δύο εντυπωσιακές εγκαταλείψεις. Ο Χαλίντ Αλ Κασίμι έκανε μία σειρά από τούμπες με το Peugeot 3008 DKR που υπέστη σοβαρές ζημιές και δεν μπορούσε να συνεχίσει, ευτυχώς όμως δεν τραυματίστηκε κανένας από τους δύο άνδρες του πληρώματος. Επίσης ο Βλαντιμίρ Βασίλιεφ είδε το Mini JCW να πιάνει φωτιά, ωστόσο και εδώ κατάφεραν να βγουν οδηγός και συνοδηγός αλώβητοι από το αυτοκίνητο.

Αύριο κατευθύνεται το Ράλι Ντακάρ προς την πόλη Αλ – Ούλα και οι αγωνιζόμενοι θα διανύσουν συνολικά 672 χιλιόμετρα αμμώδους εδάφους, από τα οποία χρονομετρούνται τα 453.

Η κατάταξη μετά την 3η από τις συνολικά 12 Ειδικές Διαδρομές

Pos.

Fahrer

Auto

Zeit

1

Carlos Sainz

Lucas Cruz

Mini Buggy

11:00:20 Ωρες

2

Nasser Al-Attiyah

Mattieu Baumel

Toyota

+04:55 Λεπτά

3

Orlando Terranova

Bernardo Graue

Mini 4x4

+08:09

4

Yazeed Al-Rajhi

Konstantin Schiltsow

Toyota

+18:58

5

Stephane Peterhansel

Paulo Fiuza

Mini Buggy

+19:00

6

Mathieu Serradori

Fabian Lurquin

SRT Buggy

+20:56

7

Giniel de Villiers

Alex Haro Bravo

Toyota

+23:42

8

Bernhard ten Brinke

Tom Colsoul

Toyota

+33:23

9

Martin Prokop

Viktor Chytka

Ford

+48:05

10

Vaidotas Zala

Saulius Jurgelenas

Mini

+59:59

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!