Στα τακάκια των φρένων δεν κάνουμε ποτέ τσιγκουνιές! (vid) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Στα τακάκια των φρένων δεν κάνουμε ποτέ τσιγκουνιές! (vid) 
Όταν πρόκειται για την ασφάλειά μας, καλό είναι να πληρώνουμε μερικές δεκάδες ευρώ περισσότερο, ώστε να τοποθετούμε αξιόλογα και ποιοτικά προϊόντα.

Υπάρχει πάντα μια γραμμή διαχωρισμού των οικονομικότερων aftermarket προϊόντων για ένα αυτοκίνητο, με τα «φτηνιάρικα» ανταλλακτικά. Σίγουρα η επιλογή μιας δοκιμασμένης, αξιόπιστης λύσης ενός «ιμιτασιόν» ανταλλακτικού δεν είναι το ίδιο με την επιλογή μιας κακοφτιαγμένης απομίμησης ελάχιστου κόστους. Ωστόσο τι γίνεται όταν η συζήτηση πάει προς τα φρένα του αυτοκινήτου;

Στο βίντεο παρακάτω, ο γνωστός Engineering Explained υποβάλλει αρκετά σετ τακάκια σε δοκιμασίες, από φθηνά του εμπορίου, έως τα γνήσια, αλλά και ένα σετ επώνυμων aftermarket. Σε ο,τι αφορά την ασφάλειά μας, κατά τη δική μας άποψη είναι «χαζό» να εξοικονομούμε λίγες δεκάδες ευρώ ανά ένα-δύο χρόνια, ρισκάροντας τη ζωή μας.

Ένα ή δύο μέτρα φρεναρίσματος, μπορεί να αποτρέψει ένα τρακάρισμα, οπότε δισκόπλακες, τακάκια και ελαστικά, οφείλουν να είναι σε μια πολύ καλή κατάσταση για τη δική μας ασφάλεια αλλά και των αγαπημένων μας προσώπων. Στο βίντεο βλέπουμε, όπως είναι λογικό, ότι τα φθηνά τακάκια να έχουν τις χειρότερες επιδόσεις. Το γνήσιο, αλλά και το επώνυμο aftermarket συμπεριφέρονται πολύ καλύτερα, ενώ αναπτύσσουν θερμοκρασίες πιο αργά και τις αποβάλλουν γρηγορότερα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!