Δραματικό φινάλε με θρίαμβο Νεβίλ στην Κορσική

Gazzetta team
Δραματικό φινάλε με θρίαμβο Νεβίλ στην Κορσική
Ένα κλαταρισμένο ελαστικό στα τελευταία χιλιόμετρα του Ράλι Κορσικής κόστισε τη νίκη στον Εβανς και έφερε τον Τιερί Νεβίλ πρώτο στον αγώνα και στο πρωτάθλημα οδηγών του WRC.

Δραματική ανατροπή στο φινάλε του Ράλι Κορσικής. Ο Έλφιν Εβανς είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό στο Ford Fiesta WRC κατά την τελευταία Ειδική Διαδρομή και έπεσε από την πρώτη στην τρίτη θέση. Μεγάλος ωφελημένος από την ατυχία του Εβανς ήταν ο Νεβίλ με Hyundai i20 WRC, που τερμάτισε στην πρώτη θέση του Ράλι Γαλλίας και πέρασε μπροστά και στη βαθμολογία οδηγών του WRC. Επίσης και ο Οζιέ ανέβηκε στη δεύτερη θέση παρά τα προβλήματα με τις ρυθμίσεις του Citroen C3 WRC. «Δύσκολο να το αποδεχθείς, όμως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Σε τελική ανάλυση ανεβήκαμε στο βάθρο, όμως δεν ήταν αυτό που θέλαμε», δήλωσε μετά τον αγώνα ο οδηγός του Ford Fiesta WRC, που κατάφερε ωστόσο να τερματίσει όπως – όπως.

Ο Νεβίλ δεν είχε αντιληφθεί αρχικά το συμβάν και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αντιλήφθηκα, ότι είχαμε νικήσει, μόνον όταν τερματίσαμε και είδαμε τους μηχανικούς μας, να πανηγυρίζουν έτσι. Λυπάμαι πολύ για τον Έλφιν». Ο Βέλγος ολοκλήρωσε ιδανικά έναν αγώνα, που είχε ξεκινήσει με προβλήματα για τον ίδιο και για το αυτοκίνητό του, ενώ με την τέταρτη θέση του Ντάνι Σόρντο πέρασε η Hyundai επικεφαλής και στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών του WRC.

Γρηγορότερος οδηγός στην Power – Stage, με την οποία ολοκληρώθηκε το εφετινό Ράλι Κορσικής, ήταν ο Κρις Μικ με Toyota Yaris WRC μπροστά από τον ομόσταβλό του, Οτ Τάνακ. Ο Τάνακ τερμάτισε τελικά έκτος και ο Μικ ένατος, πίσω από τον Σεμπάστιαν Λεμπ με Hyundai i20 WRC. Aκόμη χειρότερα πήγαν τα πράγματα για τον Γιάρι – Μάτι Λάτβαλα, που αρκέστηκε στη δέκατη θέση μετά από δύο ζημιές στα ελαστικά του Τοyota Yaris WRC.

O επόμενος αγώνας του εφετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι θα γίνει σε τέσσερις εβδομάδες στην Αργεντινή και θα ακολουθήσει δύο εβδομάδες αργότερα το Ράλι Χιλής.

Η βαθμολογία των οδηγών

  1. Νεβίλ, 82 β.
  2. Οζιέ, 80 β.
  3. Τάνακ, 77 β.
  4. Εβανς, 43 β.
  5. Μικ, 42 β.
  6. Λάπι, 26 β.
  7. Λεμπ, 22 β.
  8. Σόρντο, 16 β.

Η βαθμολογία των κατασκευαστών

  1. Hyundai, 114 β.
  2. Citroen, 102 β.
  3. Toyota, 98 β.
  4. M-Sport Ford, 70 β.

Τα αποτελέσματα του Ράλι Κορσικής αναλυτικά

1.

Neuville / Gilsoul

Hyundai i20 WRC

03:22:59.0

2.

Ogier / Ingrassia

Citroën C3 WRC

+0:40.3

3.

Evans / Martin

Ford Fiesta WRC

+1:06.6

4.

Sordo / Del Barrio

Hyundai i20 WRC

+1:18.4

5.

Suninen / Salminen

Ford Fiesta WRC

+1:24.6

6.

Tänak / Järveoja

Toyota Yaris WRC

+1:40.0

7.

Lappi / Ferm

Citroën C3 WRC

+2:09.1

8.

Loeb / Elena

Hyundai i20 WRC

+3:39.2

9.

Meeke / Marshall

Toyota Yaris WRC

+5:06.3

10.

Latvala / Anttila

Toyota Yaris WRC

+6:44.6

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!