Κατασκευαστής μοναδικών supercars είναι fan του Mazda MX-5!

Πέτρος Σηφαλάκης
Κατασκευαστής μοναδικών supercars είναι fan του Mazda MX-5!
Ο Κρίστιαν Φον Κόνιγκσεγκ, CEO και ιδρυτής της Koenigsegg, είχε κάποτε ένα μαύρο Mazda MX-5 πρώτης γενιάς και πλήρωσε... αδρά για να το αποκτήσει και πάλι.

Η οικογένεια του Κρίστιαν Φον Κόνιγκσεγκ δεν οδηγεί κανένα Koenigsegg. Παρόλο που ο CEO της μάρκας μπορεί να αποκτήσει όποιο δημιούργημα της εταιρείας του θα ήθελε, επιλέγει να τα πουλάει όλα και να μην κρατάει ούτε ένα για εκείνον. Έτσι, η γυναίκα του οδηγεί ένα Volvo XC90 και μια Porsche 911 Targa, ενώ ο ίδιος ο Κρίστιαν, ένα Tesla Model S και έχει παραγγείλει και ένα Tesla Model 3. Κάποια χρόνια πριν όμως, είχε και ένα Mazda MX-5 NA.

Το πρώτης γενιάς μοντέλο, με τα χαρακτηριστικά pop up φώτα, άνοιξε το δρόμο για τα προσιτά και πραγματικά διασκεδαστικά roadsters και ο Κόνιγκσεγκ είχε αποκτήσει ένα μαύρο, μοντέλο του 1992. Τότε, είχε ακόμη... μαλλιά και στη συνέχεια της ζωής του αποφάσισε να το αποχωριστεί. Όλα άλλαξαν όμως, όταν ένας υπάλληλός του πήγε σε μια έκθεση αυτοκινήτων στη Σουηδία.

Εκεί βρήκε το Miata του CEO της Koenigsegg και έμαθε τυχαία, ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν κάποτε δικό του! Η συνέχεια, είναι προβλέψιμη. Τον ενημέρωσε αμέσως, ο Κρίστιαν ήρθε αμέσως σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του και το αγόρασε πίσω! Παραδέχτηκε ότι πλήρωσε... κάτι παραπάνω για να το πάρει, αφού ο ιδιοκτήτης του δεν είχε πρόθεση να το αποχωριστεί και εδώ και περίπου έξι μήνες, κάνει βόλτες και πάλι με το παλιό του αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σε εξαιρετική κατάσταση.

Μπορεί το μαύρο MX-5 να μην έχει καμία σχέση με τα μοντέλα που κατασκευάζει η Koenigsegg, να το χωρίζουν χιλιάδες άλογα ισχύος, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αξίας και τόνους μηχανολογικής καινοτομίας, όμως ο ίδιος λέει ότι το MX-5 είναι το καταλληλότερο παράδειγμα για να αποδείξεις πως μπορείς να διασκεδάσεις την οδήγηση με σχεδόν μηδαμινή δύναμη! Έτσι, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Koenigsegg στη Σουηδία, υπάρχει πλέον παρκαρισμένο ένα Mazda Miata.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!