«Πωλητήριο» για το μονοθέσιο της F1 του Τζιανκάρλο Φισικέλα (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
«Πωλητήριο» για το μονοθέσιο της F1 του Τζιανκάρλο Φισικέλα (pics)
Αυτό το μονοθέσιο της Benetton το οδηγούσε ο Φισικέλα το 1998, κατάφερε να τον ανεβάσει στο βάθρο και τώρα μπορεί να γίνει και δικό σας!

Τα αυτοκίνητα της Formula 1 είναι πάντα μια πολύ ιδιαίτερη υπόθεση και δεν είναι λίγες οι φορές που τα βλέπουμε να πωλούνται, είτε σε δημοπρασίες είτε σε «στοχευμένους» αγοραστές. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με το μονοθέσιο που οδηγούσε ο Τζιανκάρλο Φισικέλα το 1998, όσο βρισκόταν στη Benetton.

Κινείται από ένα V10 μοτέρ των 4.0 λίτρων που αποδίδει πάνω από 700 ίππους, στο οποίο έχει γίνει πρόσφατα ανακατασκευή και το κιβώτιο ταχυτήτων είναι ένα σειριακό με paddles που λειτουργεί μέσω ενός πνευματικού συστήματος. Από τις φωτογραφίες το μονοθέσιο δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση και στις ίδιες προδιαγραφές με το 1998 όπου αγωνιζόταν.

Αυτό σημαίνει ότι έχει ακόμη πάνω του όλα τα ορίτζιναλ γραφικά με τους σπόνσορες και τα χρώματα της ομάδας. Η πιο ψηλή θέση που κατάφερε να φτάσει ο Τζιανκάρλο Φισικέλα με το συγκεκριμένο αγωνιστικό ήταν η δεύτερη, στο Γκραν Πρι του Μονακό και στο Γκραν Πρι Καναδά. Το συγκεκριμένο, όπως προείπαμε, πωλείται αυτή τη στιγμή αλλά ο πωλητής του δεν αναφέρει τιμή. Πάντως πιστεύουμε ότι δεν θα είναι και φθηνό, δεδομένου ότι τα μονοθέσια της Benetton που έχουν απομείνει είναι λίγα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!