Η Toyota πήρε την pole στο Σπα (vid)

Gazzetta team
Η Toyota πήρε την pole στο Σπα (vid)
Με τα δύο TS050 Hybrid της Toyota στις δύο πρώτες θέσεις ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές για τον 6ωρο αγώνα του Σπα.

Με χαοτική διαφορά από το τρίτο πρωτότυπο, τα δύο υβριδικά της Toyota που συμμετέχουν στο φετινό WEC, πήραν τις δύο πρώτες θέσεις της εκκίνησης, κάτι που ήταν αναμενόμενο και απλώς επιβεβαιώθηκε. Με το νούμερο 7, οι Καμούι Κομπαγιάσι, Χοσέ Μαρία Λόπεζ και Μάικ Κόνγουεϊ ήταν εκείνοι που με χρόνο 1:54.583, ολοκλήρωσαν στην πρώτη θέση των κατατακτήριων δοκιμών.

Πίσω τους με το νούμερο 8, ο Φερνάντο Αλόνσο οδήγησε την δική του τριάδα στη δεύτερη θέση με διαφορά που άγγιξε τα 4 δέκατα του δευτερολέπτου. Οι Αλόνσο, Καζούκι Νακατζίμα και Σεμπαστιέν Μπουέμι έμειναν στη δεύτερη θέση στην μεταξύ των Toyota μονομαχία, καθώς δεν πιέστηκαν και από κανέναν αντίπαλο στην ουσία.

Τρίτοι θα ξεκινήσουν οι Αντρέ Λότερερ, Μπρούνο Σένα και Νιλ Γιάνι με το μονοθέσιο της Rebellion που συνεργάζεται φέτος με την TVR και είδε και το δεύτερο αυτοκινητό της κοντά στην κορυφή. Αυτό γιατί τον τέταρτο καλύτερο χρόνο σημείωσαν οι Γκουστάβο Μενέζες, Ματίας Μπέχε και Τόμας Λαουρέντ.

Στην LMP2 η ταχύτερη επίδοση ήταν εκείνη των Νικολά Λαπιέρ, Πιέρ Τιριέ και Αντρέ Νεγκάρο με το Alpine A470. Στην κατηγορία GTEPRO των αυτοκινήτων μεγάλου τουρισμού η πρωτιά πήγε στους Χάρι Θίκνελ, Τόνι Κανάαν και Άντι Πριό με το εντυπωσιακό για μια ακόμη χρονιά Ford GT.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Κατηγορία LMP1

Κατηγορία LMGTE PRO

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!