Τελικός rallycross με χιονοθύελλα (pics & vid)

Gazzetta team
Τελικός rallycross με χιονοθύελλα (pics & vid)
Ένας απριλιάτικος χιονιάς χτύπησε το Μονταλέγκρε της Πορτογαλίας κατά τον τελικό του rallycross, στον οποίο επικράτησε τελικά ο Κριστόφερσον.


Ένας απίστευτος τελικός ήταν το κερασάκι στην τούρτα, ενός ακόμη χορταστικού Σαββατοκύριακου, που προσέφερε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα rallycross, στην πίστα του Μονταλέγκρε στην Πορτογαλία. Μόνο που αυτή τη φορά ήταν απίστευτος αγώνας όχι μόνο γιατί είχε έντονες μονομαχίες, αλλά γιατί είχε εξωπραγματικό για την εποχή καιρό.

Το χιόνι που έπεφτε κατά τη διάρκεια του τελικού δημιούργησε μοναδικές εικόνες, σχεδόν Αποκαλυπτικές και σίγουρα πρωτόγνωρες. Το πιο εντυπωσιακό ίσως όλων, το ότι κανείς δεν φάνηκε να πτοείται, ούτε από τους συμμετέχοντες, ούτε όμως και από τους θεατές, οι οποίοι με ομπρέλες διατήρησαν τις εξέδρες γεμάτες.

Νικητής ήταν ο Γιόχαν Κριστόφερσον με το VW Polo δίνοντας έτσι τη νίκη στην ομάδα, παρά το γεγονός πως το Σάββατο, στις κατατακτήριες κούρσες έμοιαζε πως η Peugeot είχε βρει τρόπο να απαντήσει στην κυριαρχία της VW. Στον μεγάλο τελικό ο Κριστόφερσον ξεκίνησε δίπλα από τον Τίμι Χάνσεν με το Peugeot 208 αλλά γρήγορα τέθηκε επικεφαλής και διατήρησε αυτό το προβάδισμα, μέχρι το τέλος για το μετατρέψει σε νίκη.

Για την ακρίβεια έδωσε ένα πραγματικό σόου σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς οδήγησε τόσο γρήγορα ώστε να ολοκληρώσει τον γύρο τζόκερ και να είναι και πάλι πρώτος. Στο βάθρο τον ακολούθησαν οι δύο γνήσιοι ράλιμεν και πρώην πρωταθλητές WRC, ο Σεμπαστιέν Λεμπ με το Peugeot και ο Πέτερ Σόλμπεργκ με το άλλο VW Polo R. Στον τελικό βρέθηκαν επίσης ο Μπάκερουντ με Audi S1, Τίτσεριτ με Renault Megane και ο Χάνσεν με το Peugeot 208.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!