Γκάζια και θέαμα στο νέο πρωτάθλημα WTCR (pics & vids)

Gazzetta team
Γκάζια και θέαμα στο νέο πρωτάθλημα WTCR (pics & vids)
Το WTCR είναι το νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA και ξεκίνησε από το Μαρόκο με τρεις θεαματικές κούρσες, ενώ περιλαμβάνει δέκα αγώνες και ολοκληρώνεται στο Μακάο.

Με προσωπικότητες του παγκοσμίου Motorsport και αμέτρητους τίτλους αν τους μετρήσει κανείς συνολικά, ξεκίνησε το νεοσύστατο WTCR, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έρχεται να αντικαταστήσει το WTCC. Οι αλλαγές στους κανονισμούς δημιούργησαν έναν θεσμό έτοιμο να υποδεχτεί τα πάρα πολλά αυτοκίνητα της κατηγορίας TCR που προέκυψαν τα τρία τελευταία χρόνια παγκοσμίως.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Και αυτό αποδείχτηκε και την πράξη στο πρώτο αγωνιστικό τριήμερο, στο Μαρόκο, όπου παλιοί και νεότεροι πρωταθλητές βρέθηκαν στην πίστα για την εντυπωσιακή πρεμιέρα. Μεγάλος νικητής σε βαθμολογικό επίπεδο αλλά και μέσα στην πίστα, καθώς πήρε δύο νίκες στους τρεις αγώνες, ήταν ο Γκαμπριέλε Ταρκουίνι. Ο Ιταλός έχοντας στη διάθεσή του το Hyundai i30 TCR έδωσε στην ομάδα αλλά και πήρε επί προσωπικού το καλύτερο δυνατό από αυτήν την πρεμιέρα. Δύο νίκες που τον φέρνουν στην κορυφή της βαθμολογίας από το ξεκίνημα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε μάλλον για τον εμπειρότερο στους αγώνες τουρισμού από όλο το grid του WTCR.

Ο άλλος νικητής του πρώτου Σαββατοκύριακου ήταν ο Ζαν Καρλ Βερνέ, πρωταθλητής στο TCR International του 2017 με το Audi RS3, ωστόσο η πιο εντυπωσιακή παρουσία ήταν αναμφίβολα τη Hyundai. Εκτός του Ταρκουίνι, εξαιρετικός ήταν και ο πρωταθλητής του 2017 στο WTCC, Τεντ Μπιορκ στο άλλο Hyundai αλλά και ο πολυπρωταθλητής τουρισμού, Ιβάν Μιούλερ με το τρίτο i30 TCR. Μάλιστα στον τρίτο αγώνα της πρεμιέρας οι τρεις τους έκαναν το 1-2-3 με αποτέλεσμα να εκτοξεύσουν και τις δύο ομάδες της Hyundai στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κατά τα άλλα η παρουσία της Volkswagen με τους Μέντι Μπενάνι, ο οποίος αγωνιζόταν στην πατρίδα του και τον Ρόμπερτ Χαφ ήταν αποτελεσματική, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του Σεμπαστιέν Λεμπ να είναι ακριβώς πίσω από τις δύο ομάδες της Hyundai, βαθμολογικά. Αποτελεσματική δεν ήταν η πρώτη αγωνιστική παρουσία του πολύ όμορφου Peugeot 308 TCR καθώς οι Ορελιέν Κόμτε και Ματο Χόμολα κατάφεραν να πάρουν μόλις 6 βαθμούς.

Αυτό ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο του φετινού WTCR το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 10 και ολοκληρώνεται στο Μακάο στα τέλη της χρονιάς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!