Επεισοδιακό Γκραν Πρι στη Formula E (pics & vid)

Gazzetta team
Επεισοδιακό Γκραν Πρι στη Formula E (pics & vid)
Τιμωρίες, μάχες και επαφές, από τις δοκιμές μέχρι και τον αγώνα, συνέθεσαν την εικόνα του Γκραν Πρι της Ουρουγουάης στη Formula E, όπου επικράτησε ο Βερν.

Τη δεύτερη νίκη του στη φετινή Formula E κατέκτησε ο Ζαν Έρικ Βερν με την ομάδα της TECHEETAH, το Γκραν Πρι της Ουρουγουάης, στην Πούντα ντελ Έστε. Ο Βερν ξεκίνησε από την pole position έστω και αν σημείωσε μόλις τον πέμπτο καλύτερο χρόνο στις δοκιμές νωρίτερα σήμερα. Ο λόγος είναι πως και οι τέσσερις οδηγοί μπροστά του τιμωρήθηκαν, χάνοντας τις θέσεις τους, έτσι ο Γάλλος τέθηκε επικεφαλής.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Μάλιστα χάρη και στους τρεις βαθμούς αυτής της pole position οι οποίοι συνδυάστηκαν λίγο αργότερα με τους 25 της νίκης, έκανε σχεδόν το απόλυτο στον συγκεκριμένο αγώνα. Οι λόγοι τιμωρίας των οδηγών εμπρός από τον Βερν ήταν για τους τρεις, πως ακούμπησαν το πλαστικό κολωνάκι στο σικείν της πίστας, κάτι που απαγορεύεται και για τον έναν πως ήταν ελαφρύτερος από το επιτρεπτό.

Και ο αγώνας όμως ήταν αρκετά ενδιαφέρων και επεισοδιακός. Ο Βερν διατήρησε την πρωτοπορία σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του, ωστόσο στους τελευταίους γύρους η πίεση του Λούκας ντι Γκράσι κλιμακώθηκε με τους δύο οδηγούς να έχουν ουκ ολίγες επαφές μεταξύ τους. Τελικά ο Γάλλος άντεξε αυτήν την πίεση και τερμάτισε 4 δέκατα τους δευτερολέπτου εμπρός από τον αντίπαλό του. Τρίτος ήταν ο Σαμ Μπερντ.

Στη βαθμολογία ο Βερν ξέφυγε με 30 βαθμούς διαφορά από τον Φέλιξ Ρόσενκβιστ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να τα βρείτε εδώ, ενώ τη βαθμολογία του πρωταθλήματος εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!