Κατέκτησε τα πάντα στο DTM η Audi

Gazzetta team
Κατέκτησε τα πάντα στο DTM η Audi
Ό,τι... υπήρχε και δεν υπήρχε κατέκτησε στο DTM η Audi. Τίτλο σε κατασκευαστές, ομάδες και οδηγούς.

Χαλαρή πάει στον τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν του DTM η Audi. Αυτό διότι κατέκτησε όλους τους τίτλους στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Η γερμανική φίρμα στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές και στις ομάδες με την Team Rosberg, ενώ με δικό της αγωνιστικό πανηγύρισε το πρωτάθλημα στους οδηγούς ο Ρενέ Ραστ.

Ο Γερμανός το έπραξε αυτό στην πρώτη του πλήρη σεζόν στην κατηγορία για να γίνει ο έβδομος ρούκι που κατακτά τίτλο και ο πρώτος, μετά τον Νίκολα Λαρίνι πριν από δύο δεκαετίες. «Σήμερα εξασφαλίσαμε το πρωτάθλημα οδηγών για την Audi, αυτή ήταν ο μεγάλος μας στόχος. Επίσης, κατακτήθηκαν τα πρωταθλήματα ομάδων και κατασκευαστών.

Δε γινόταν καλύτερα», δήλωσε ο επικεφαλής των μηχανοκίνητων σπορ της Audi, Ντίτερ Γκας. Τέλος, να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά, έπειτα από 13 χρόνια, που η Audi κερδίζει όλους τους τίτλους στο DTM, ενώ το 2013 είχε φτάσει στο... νταμπλ με τα πρωταθλήματα οδηγών και ομάδων.

Πάντως, η Mercedes θα αποχωρήσει την επόμενη χρονιά, όντας και πάλι η κυρίαρχος του DTM, με 13 τίτλους έναντι 9 της BMW και 4 της Audi, τη στιγμή που έχει 176 νίκες έναντι 77 της Audi και 69 της BMW.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!