Moνομαχία Τάνακ και Νεβίλ στο Ράλι Γερμανίας

Gazzetta team
Moνομαχία Τάνακ και Νεβίλ στο Ράλι Γερμανίας
Ο Τάνακ με Toyota και ο Νεβίλ με Hyundai δίνουν σκληρή μάχη για τη νίκη στο Ράλι Γερμανίας, καθώς η διαφορά μεταξύ τους είναι μικρότερη από 3’’ μετά την ολοκλήρωση επτά ειδικών διαδρομών.

Ο Οτ Τάνακ με Toyota Yaris WRC και ο Τιερί Νεβίλ με Hyundai i20 WRC έχουν ξεχωρίσει μετά τις πρώτες επτά ειδικές διαδρομές του Ράλι Γερμανίας και δίνουν σκληρή μάχη μεταξύ τους, καθώς η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο είναι μόλις 2,8’’. Ο Σεμπαστιάν Οζιέ ακολουθεί στην τρίτη θέση με Citroen C3 WRC και διαφορά 22,1 δευτερολέπτων, καθώς έμεινε πίσω λόγω ενός οδηγικού λάθους, που τον έβγαλε εκτός δρόμου κατά την τελευταία ειδική διαδρομή της Παρασκευής. Ο Γάλλος ήταν έτσι και αλλιώς εκνευρισμένος εξαιτίας της έντονης υποστροφής του αυτοκινήτου του, που δυσκόλεψε πολύ το έργο του και δεν θα καταφέρει να διεκδικήσει –εκτός απροόπτου- τη νίκη.

Ο Νεβίλ εμφανίστηκε ευχαριστημένος μετά το πέρας της Παρασκευής και δήλωσε, ότι «σήμερα πήγαν όλα περίφημα και νιώθουμε υπέροχα. Αύριο είναι μία μεγάλη ημέρα και στην ειδική Πάντσερπλατε μπορεί να συμβούν τα πάντα. Όμως και οι δύο αυριανές, πρωινές ειδικές διαδρομές θα είναι δύσκολες».

Μετά την πρώτη τριάδα ακολουθεί ο Κρις Μικ, που κυνηγά ουσιαστικά την τρίτη θέση καθώς βρίσκεται με το Toyota Yaris WRC μόνον 3,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Οζιέ. Ο Μικ εκμεταλλεύθηκε τα προβλήματα του Ντάνι Σόρντο με το σαζμάν του Hyundai i20 WRC, που τον έριξαν από την τρίτη θέση στην ένατη. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα με Τοyota Yaris WRC, που έχασε αρκετό χρόνο εξαιτίας οδηγικών λαθών, ωστόσο βρίσκεται ακόμη σε απόσταση βολής από τον τρίτο Οζιέ και τον τέταρτο Μικ.

Αύριο Σάββατο περιμένουν τους οδηγούς ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 158 χιλιομέτρων με αποκορύφωμα την Πάντσερπλατε των 41,2 χιλιομέτρων.

Τα αποτελέσματα του Ράλι Γερμανίας μετά την 7η ειδική διαδρομή

1.

Tänak / Järveoja

Toyota Yaris WRC

59:12.4

2.

Neuville / Gilsoul

Hyundai i20 Coupe WRC

+0:02.8

3.

Ogier / Ingrassia

Citroën C3 WRC

+0:22.1

4.

Meeke / Marshall

Toyota Yaris WRC

+0:25.6

5.

Latvala / Anttila

Toyota Yaris WRC

+0:27.8

6.

Mikkelsen / Jæger

Hyundai i20 Coupe WRC

+0:40.0

7.

Lappi / Ferm

Citroën C3 WRC

+0:52.9

8.

Greensmith / Edmondson

Ford Fiesta WRC

+1:05.5

9.

Sordo / del Barrio

Hyundai i20 Coupe WRC

+1:15.1

10.

Rovanperä / Halttunen

Škoda Fabia R5 evo

+2:58.5

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!