Θρίαμβος Τάνακ στο Ράλι Αργεντινής

Gazzetta team
Θρίαμβος Τάνακ στο Ράλι Αργεντινής
Ο Εσθονός πέτυχε την πρώτη του νίκη με το Toyota Yaris WRC διατηρώντας μία άνετη διαφορά από τα δύο πληρώματα της Hyundai με οδηγούς τον Νεβίλ και τον Σόρντο.

Το Ράλι Αργεντινής δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον Οτ Τάνακ, καθώς χτύπησε στη δεύτερη Ειδική Διαδρομή μία μεγάλη πέτρα και στράβωσε το τιμόνι του Toyota Yaris WRC. Ωστόσο ο Εσθονός ξεπέρασε γρήγορα το αρχικό σοκ και στη συνέχεια κυριάρχησε πετυχαίνοντας τους καλύτερους χρόνους σε δέκα ΕΔ και νικώντας στο τέλος με διαφορά 37,7 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Τιερί Νεβίλ.

Ο Τάνακ χαρακτήρισε «πολύ ιδιαίτερη» την πρώτη του νίκη με τα χρώματα της Toyota, όπου μεταγράφηκε εφέτος τον χειμώνα και δήλωσε τα εξής: «Δεν γνωρίζεις ποτέ, τι θα συμβεί, όταν έρχεσαι σε μία νέα ομάδα, ωστόσο είναι ωραίο να βλέπεις, πόσο γρήγορα βελτιωνόμαστε. Το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται σχεδόν στις απαιτήσεις μου και εγώ συνεργάζομαι τέλεια με την ομάδα».

Ανακούφιση υπήρξε και στο στρατόπεδο της Hyundai μετά τις κακές επιδόσεις της ομάδας στην Κορσική. Ο Τιερί Νεβίλ τερμάτισε δεύτερος με το Hyundai i20 WRC και κέρδισε μπόνους 5 βαθμών στο πρωτάθλημα με τη νίκη του στην τελευταία Υπερειδική του Ράλι Αργεντινής. Παρέα στο βάθρο του έκανε ο Ντάνι Σόρντο, που τερμάτισε τρίτος, επίσης με Hyundai i20 WRC, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Oζιέ (Ford Fiesta WRC), Μίκελσεν (Hyundai i20 WRC), Εβανς (Ford Fiesta WRC), Μικ (Citroen C3 WRC), Λάπι (Toyota Yaris WRC), Σούνινεν (Ford Fiesta WRC) και Τίντεμαντ (Skoda Fabia R5).

Στη βαθμολογία προηγείται μεν ο Οζιέ με 100 βαθμούς, όμως τον πλησίασε ο Νεβίλ που βρίσκεται στους 90 β., ενώ τρίτος ακολουθεί ο Τάνακ με 72 β. Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών είναι πρώτη η Hyundai με 144 β., δεύτερη η M-Sport με 129 β. και τρίτη η Toyota με 124 β.

Ο επόμενος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος WRC θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Μαΐου στην Πορτογαλία.

Τα αποτελέσματα του Ράλι Αργεντινής αναλυτικά

1.

Tänak / Järveoja

Toyota Yaris WRC

3:43:28.9

2.

Neuville / Gilsoul

Hyundai i20 WRC

+0:37.7

3.

Sordo / Del Barrio

Hyundai i20 WRC

+1:15.7

4.

Ogier / Ingrassia

Ford Fiesta WRC

+1:58.6

5.

Mikkelsen / Jæger

Hyundai i20 WRC

+2:02.6

6.

Evans / Barritt

Ford Fiesta WRC

+3:06.3

7.

Meeke / Nagle

Citroën C3 WRC

+3:25.7

8.

Lappi / Ferm

Toyota Yaris WRC

+4:32.6

9.

Suninen / Markkula

Ford Fiesta WRC

+5:38.6

10.

Tidemand / Andersson

Škoda Fabia R5

+12:15.8

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!