Αποκάλυψη για τα πρώτα τουρκικά αυτοκίνητα από τον Ερντογάν (pics & vid)

Gazzetta team
Αποκάλυψη για τα πρώτα τουρκικά αυτοκίνητα από τον Ερντογάν (pics & vid)
Δύο ηλεκτρικά μοντέλα, ένα SUV και τετράθυρο coupe sedan, θα αποτελέσουν τα πρώτα μοντέλα της εθνικής αυτοκινητοβιομηχανίας TOGG της Τουρκίας.

Σε μια λαμπρή εκδήλωση ανάλογη των μεγαλύτερων κατασκευαστών αυτοκινήτων, η τουρκική κοινοπραξία TOGG αποκάλυψε τα δύο πρώτα μοντέλα των πρώτων αμιγώς τουρκικών αυτοκινήτων που θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται σύντομα. Ως ο πλέον διαπρύσιος υποστηρικτής αυτού του εγχειρήματος, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίο Ερντογάν, πλαισιωμένος από όλο σχεδόν το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, παρουσίασε τα δύο πρωτότυπα μοντέλα που δημιουργήθηκαν από το ιταλικό studio Pininfarina.

Τα δύο μοντέλα φέρουν την εμπορική ονομασία TOGG και θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται από το 2021 στο εργοστάσιο που θα θεμελιωθεί στις αρχές του 2020, στην πόλη Bursa. Η επένδυση που θα πραγματοποιηθεί θα είναι της τάξης των 3.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο την παραγωγή πέντε μοντέλων συνολικά έως το 2030 και συνολική δυναμικότητα 175.000 οχημάτων ετησίως.

Το πρώτο όχημα της TOGG θα είναι ένα συμπαγές SUV της κατηγορίας C. Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες αλλά και στο σχετικό video, πρόκειται για ένα σύγχρονο σχεδιαστικά μοντέλο και μάλιστα σε μια κατηγορία με τεράστια δυναμική πωλήσεων, όπως αυτή των SUV. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα έχει δύο εκδόσεις, με αυτονομία 300 και 500 χιλιομέτρων και εκδόσεις με ισχύ 200 ή 400 ίππων. Οι μπαταρίες του θα μπορούν να φορτιστούν κατά 80% σε διάστημα μισής ώρας, με τη χρήση ταχυφορτιστή.

Το τουρκικό SUV δεν προορίζεται μόνο για την εγχώρια αγορά και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις ασφαλείας της E.E., καθώς αναμένεται να αποσπάσει 5 αστέρια στον τομέα της ασφάλειας από τον οργανισμό αξιολόγησης Euro NCAP.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει δώσει γη και ύδωρ στους επενδυτές που ετοιμάζουν την τουρκική βιομηχανία αυτοκινήτου, με μεγάλα φορολογικά κίνητρα, δωρεάν παροχή των απαραίτητων εκτάσεων γης, μειωμένα επιτόκια δανεισμού και εγγύηση αγοράς 30.000 οχημάτων μέχρι το τέλος του 2035 από το τουρκικό δημόσιο. Οι επενδυτές από την πλευρά τους υποχρεούνται να παράσχουν τουλάχιστον 550.000.000 δολάρια σε μετρητά ως κεφάλαιο μέχρι το τέλος του 2023.

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!