Ο 12ος τίτλος στο Trial GP για τον Τόνι Μπου που έγραψε ιστορία! (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Ο 12ος τίτλος στο Trial GP για τον Τόνι Μπου που έγραψε ιστορία! (vid)
Ο άσος της Repsol Honda Team Τόνι Μπου, ‘σφράγισε’ τον τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος TrialGP για το 2018, χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρωθεί η σεζόν.

Έχοντας σημειώσει νίκη στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Τόνι Μπου ανεβάζει το συνολικό αριθμό συνεχόμενων τίτλων στους δώδεκα στο TrialGP, στον οποίο προστίθενται άλλοι δώδεκα στο X-Trial (indoor). Οι είκοσι τέσσερις ‘back-to-back’ τίτλοι σηματοδοτούν το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία της μοτοσυκλέτας.

Ζήσε τη δράση του ποδοσφαίρου και πολλές καθημερινές προσφορές* για όλους του παίκτες! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Τόνι Μπου τεχνικά δεν χρειαζόταν τη νίκη στο Silsden για να ανακηρυχτεί πρωταθλητής, ωστόσο ο αναβάτης της Repsol Honda Team επιστράτευσε όλη του την ενέργεια για να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο με στυλ. Έτσι συγκεντρώνει τώρα δώδεκα συνεχόμενους τίτλους στο υπαίθριο πρωτάθλημα (Trial) και άλλους δώδεκα στο εσωτερικό (Χ-Trial). Ο Τόνι Μπου πήρε άνετα τον έλεγχο του αγώνα κατατροπώνοντας τον ανταγωνισμό στα τελευταία κομμάτια, και εξασφάλισε μαθηματικά την 1η θέση του πρωταθλήματος. Ο team-mate του, Τακαχίσα Φουτζινάμι πλησίασε για μία ακόμα φορά το βάθρο. Στο τέλος του πρώτου γύρου, ο Ιάπωνας αναβάτης ήταν δεύτερος. Οδηγώντας με περισσή άνεση όλη την ημέρα, ο αναβάτης έκανε ένα ακριβοπληρωμένο λάθος σε ένα κομμάτι στο οποίο άλλοι αγωνιζόμενοι είχαν μηδενιστεί, που σημαίνει ότι ο βετεράνος έχασε με ελάχιστη διαφορά μία θέση στο πόντιουμ.

Ο τίτλος του Τόνι Μπου δεν ήταν ο μόνος λόγος για να γιορτάζει η Repsol Honda Team. Η ομάδα κατέκτησε και τον τίτλο των κατασκευαστών με την Montesa, ο οποίος γιόρτασε τον εικοστό παγκόσμιο τίτλο Trial. Η επόμενη δοκιμασία για την Repsol Honda Team θα είναι ο τελευταίος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος TrialGP, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου στο Pietramurata της Ιταλίας.

Τόνι Μπου: «Η σημερινή ήταν μία πολύ ξεχωριστή μέρα. Ξέραμε ότι αυτός ο αγώνας δεν θα ήταν εύκολος και ότι δεν έπρεπε να γίνουν λάθη. Με βαθμολόγησαν με ένα πολύ αυστηρό πεντάρι που με ανάγκασε να δώσω σκληρή μάχη για το υπόλοιπο της δοκιμασίας. Το τέλος ήταν πολύ ζόρικο, επειδή με πέντε βαθμούς ακόμα θα μπορούσα να καταλήξω στην έκτη ή έβδομη θέση, αλλά απέφυγα τις κακοτοπιές και κατάφερα να νικήσω. Υπήρχαν πολλά νεύρα και πολλή πίεση, αλλά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κερδίζεις το παγκόσμιο πρωτάθλημα με μία νίκη. Είμαστε πολύ ευτυχείς επειδή ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά λόγω τραυματισμών. Τώρα ήρθε η ώρα να το απολαύσουμε όλοι μαζί, σαν ομάδα.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!