3ος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας

Γιώργος Βαρίνος
3ος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας
Ο 3ος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας του 2018 έγινε στην πίστα των Σερρών, κάτω από καλές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια που προσέλκυσε πολλούς θεατές στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου.

Φωτογραφίες: APEX photography, Γιώργος Νιαουνάκης, Κάτια Πουπάκη

Ο συναγωνισμός ήταν έντονος όχι μόνο για τη νίκη σε κάποιες κατηγορίες, αλλά και για τις υπόλοιπες θέσεις της κατάταξης.

Στην κορυφαία κατηγορία Superbikes (SBK) αρχικά 6 οδηγοί ξεκίνησαν πολύ δυνατά σε ένα γκρουπ, αλλά λίγο αργότερα ο Σάκης Συνιώρης με Kawasaki ZX10RR δημιούργησε μια διαφορά ασφαλείας και έφθασε άνετα στην πρώτη του φετινή καρό σημαία. Πίσω του όμως έγινε μια συγκλονιστική μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο μεταξύ 5 οδηγών. Ο Λευτέρης Πίππος με Yamaha R1 κράτησε τη 2η θέση, παρά την τελική επίθεση του Φώτη Τσαλίκη με την Honda CBR1000RR που όμως έπεσε και ξαναμπήκε στην πίστα για να τερματίσει 6ος. Την ίδια στιγμή έπεσε και ο Δημήτρης Πρώιος με την Suzuki GSXR1000 που ακολουθούσε και τελικά τερμάτισε 5ος. Έτσι στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Μαρκεσίνης με την Yamaha R1, μπροστά από τον Σωτήρη Μπεγνή με την Honda CBR1000RR, που και οι δύο είχαν χάσει προηγουμένως χρόνο με αντίστοιχες εξόδους από την πίστα. Πίσω από αυτό το γκρουπ τερμάτισε ο πάντα νέος Μιχάλης Σπηλιώτης με την Yamaha R1, κερδίζοντας τη μάχη από τον Κώστα Ζαχαρόπουλο με την κόκκινη Yamaha R1 που έκανε μια καλή εμφάνιση, αλλά και λάθος επιλογή στην τελική μετάδοση της μοτοσυκλέτας.

SBK

SBK

Στην κατηγορία Supersport (SSP) η μεγάλη ανατροπή έγινε στον προτελευταίο γύρο του Αγώνα, όταν ο προηγούμενος με διαφορά Δημήτρης Καρακώστας με Honda CBR600RR θεωρώντας από λάθος ότι τελείωσε ο Αγώνας άρχισε να πανηγυρίζει και κατάλαβε το λάθος του μόνο όταν είδε τον Σταύρο Τριντή με τη δική του Honda CBR600RR να περνάει μπροστά και να συνεχίζει δυνατά για την δεύτερη συνεχόμενη φετινή του νίκη, παρά το ότι έτρεχε μόλις δύο εβδομάδες μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε. Ο Καρακώστας αυτοπεριορίστηκε στην 2η θέση, ενώ στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Άλεξ Παπαγεωργίου, που μόνο στο πρωινό Ζέσταμα της Κυριακής βρήκε την άκρη με τα προβλήματα ηλεκτρονικών της νέας Yamaha R6 που οδηγεί.

SBK, Πιππος, Τσαλίκης

SBK, Πιππος, Τσαλίκης

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Βούλγαρος Svetlin Ivanov με Honda CBR600RR που είχε μια έξοδο στα φρένα της 1 στα πρώτα στάδια του Αγώνα. Πίσω του έγινε μια ακόμη εξαιρετική μάχη με τελικό νικητή τον Γιάννη Τζωρτζόπουλο με Honda CBR600RR, που κατάφερε να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις του Άγγελου Ζινευράκη με Yamaha R6 και του 18χρονου Νότη Παπαπαύλου με Honda CBR600RR, που έκανε τον πρώτο του Αγώνα στην κατηγορία.

SBK Συνιώρης

SBK Συνιώρης

Στην διπλή κατηγορία Racing/SSP300 είχε διπλή μάχη για τη νίκη κυριολεκτικά μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας του τερματισμού. Ο 14χρονος Χρήστος Παπανικολάου με την τετράχρονη Honda NSF250R έχασε την πρωτοπορία που είχε από το ξεκίνημα του Αγώνα, μόλις στον τελευταίο γύρο από τον περσινό Πρωταθλητή Λέανδρο Ντότσικα και τη δίχρονη Yamaha TZ250. Όμως ο 14χρονος πήρε και πάλι την πρώτη θέση με ένα ωραίο πέρασμα στην 1 και κράτησε τη θέση του μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, σημειώνοντας έναν αξιόλογο χρόνο ταχύτερου γύρου. Ακριβώς πίσω από τους δύο πρωταγωνιστές της Racing, τερμάτισαν - με ένα γύρο διαφορά – οι δύο πρώτοι της SSP300, με νικητή τον Γιώργο Μπαξίσογλου με ΚΤΜ RC390, που κέρδισε με διαφορά μικρότερη από δύο δέκατα του δευτερολέπτου τον Νίκο Ελευθεριάδη με Yamaha R3.

SBK

SBK

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ ο Μενέλαος Κοντογιάννης με Honda CBR600RR κέρδισε τον Αγώνα, ενώ για τη 2η θέση ο Μάρκος Αγγελακόπουλος με Honda CBR1000RR τερμάτισε δύο δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον Γιάννη Κλαδογένη με Suzuki GSXR1000.

Στην κατηγορία ΝΕΟΙ οδηγοί ο Χρήστος Παπανικολάου με την Kawasaki Ninja 400 πήρε μια άνετη νίκη, με τον Θωμά Σκούρτα με KTM RC390 άνετα στην 2η θέση, ενώ για το τρίτο σκαλί του βάθρου έγινε μάχη ανάμεσα στον Νίκο Ελευθεριάδη με την Yamaha R3 και τον Γιώργο Μπαξίσογλου με την KTM RC390.

SSP, Τριντής

SSP, Τριντής

Επόμενος Αγώνας του ΠΠΤ2018 στις 24 Ιουνίου στα Μέγαρα.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο:http://www.ppt.gr/list.aspx?id=9

Δείτε τη βαθμολογία όλων των κατηγοριών:http://www.ppt.gr/list.aspx?id=10

SSP, Καρακώστας

SSP, Καρακώστας

SSP, Τριντής

SSP, Τριντής

SSP

SSP

RACING Παπανικολάου, Ντότσικας

RACING Παπανικολάου, Ντότσικας

RACING Παπανικολάου

RACING Παπανικολάου

RACING

RACING

ssp300 Μπαξίσογλου

ssp300 Μπαξίσογλου

ΟΡΕΝ Κοντογιάννης

ΟΡΕΝ Κοντογιάννης

ΟΡΕΝ Κοντογιάννης

ΟΡΕΝ Κοντογιάννης

ΟΡΕΝ

ΟΡΕΝ

ΝΕΟΙ Παπανικολάου

ΝΕΟΙ Παπανικολάου

ΝΕΟΙ Παπανικολάου

ΝΕΟΙ Παπανικολάου

ΝΕΟΙ

ΝΕΟΙ
Πηγή: http://www.motograndprix.gr/

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!