Tα 10 πιο δημοφιλή SUV το πρώτο οκτάμηνο του 2019

Gazzetta team
Tα 10 πιο δημοφιλή SUV το πρώτο οκτάμηνο του 2019
Εξι compact SUV και 4 crossover πόλης περιλαμβάνει το Τοp Ten των μοντέλων ελεύθερου χρόνου, με βάση τις ταξινομήσεις τους κατά το πρώτο οκτάμηνο του έτους στην Ελλάδα.

Τα SUV συνεχίζουν να κατακτούν μεγαλύτερα μερίδια αγοράς στην Ελλάδα, όπως εξάλλου συμβαίνει και στις περισσότερες χώρες στο εξωτερικό. Στην πατρίδα μας έχουν βεβαίως την τιμητική τους τα μοντέλα ελεύθερου χρόνου, που ανήκουν στις μικρές και μικρομεσαίες κατηγορίες, καθώς συνδυάζουν τη χρηστικότητα και το ντιζάιν με προσιτές τιμές για τον μέσο πολίτη. Το gazzetta παρουσιάζει τα 10 SUV, τα οποία ξεχώρισαν το πρώτο οκτάμηνο του έτους με τις περισσότερες ταξινομήσεις στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

9. BMW X1, 846 πωλήσεις

To βαυαρικό μοντέλο βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στις εταιρικές πωλήσεις και έχει εξελιχθεί σε πυλώνα στήριξης της BMW στη χώρα μας παρά το γεγονός, ότι σύντομα θα λανσαριστεί ο διάδοχός του.

9. Audi Q3, 846 πωλήσεις

Το νέο Q3 ισοβαθμεί στην 9η θέση με τη BMW X1 και οι επιδόσεις του κρίνονται εξαιρετικές, αφού το τελευταίο διάστημα ανεβάζει συνεχώς...στροφές. Για παράδειγμα τον Αύγουστο ήταν δεύτερο σε πωλήσεις SUV στην Ελλάδα μετά από το Nissan Qashqai.

8. Peugeot 2008, 967 πωλήσεις

Το αειθαλές γαλλικό SUV παραμένει άνετα στο Top Ten, αν και πρόκειται να αντικατασταθεί σύντομα από το διάδοχο μοντέλο. Ωστόσο έχει δημιουργήσει ένα δικό του κοινό, αποτελώντας μία εξαιρετική πρόταση value for money, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μέσου Ελληνα.

7. Hyundai Kona, 1002 πωλήσεις

Το κορεάτικο SUV θα μπορούσε να έχει σαφώς περισσότερες πωλήσεις, αν υπήρχε μεγαλύτερη διαθεσιμότητα από πλευράς εργοστασίου. Το Kona συνδυάζει το μοντέρνο ντιζάιν με σύγχρονες τεχνολογίες και ανταγωνιστικές τιμές, οπότε έχει και άλλα περιθώρια ανόδου.

6. Dacia Duster, 1006 πωλήσεις

Το νέο Duster δεν απευθύνεται πλέον κυρίως σε όσους ψάχνουν ένα ανθεκτικό SUV σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές, αλλά πείθει και στους υπόλοιπους τομείς των κινητήρων, των νέων τεχνολογιών και της οδικής συμπεριφορές εντός και εκτός δρόμου.

5. Volkswagen T-Roc, 1.098 πωλήσεις

Το lifestyle SUV της γερμανικής μάρκας αρέσει αισθητικά, εντυπωσιάζει με την υψηλή ποιότητα κατασκευής του και προσφέρει τεχνολογίες αιχμής σε συνδυασμό με εξαιρετικό «πάτημα» στον δρόμο.

4. Peugeot 3008, 1.214 πωλήσεις

Η Peugeot φαίνεται, ότι έχει βρει το «κουμπί» του Ελληνα και στα SUV, αφού είναι η μόνη μάρκα που εκπροσωπείται με δύο τέτοια μοντέλα στο Top Ten. Υπέρ του 3008 μιλούν πάντως από μόνες οι πολυάριθμες διακρίσεις του, μεταξύ των οποίων και η ανάδειξή του σε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς».

3. Suzuki Vitara, 1.296 πωλήσεις

Το Vitara έχει γίνει πλέον συνώνυμο των ανθεκτικών SUV με υψηλές δυνατότητες εκτός δρόμου, ενώ επωφελήθηκε εμπορικά από τον εφοδιασμό του και με βενζινοκινητήρα ενός λίτρου, που διακρίνεται για την οικονομία και τη σπιρτάδα του.

2. Toyota C-HR, 1.412 πωλήσεις

Παρά το προχωρημένο ντιζάιν του, το Toyota CH-R αρέσει στον μέσο Ελληνα αγοραστή και επωφελείται εμπορικά από το πολύ καλό όνομα της μητρικής εταιρείας στη χώρα μας, αλλά και από την ύπαρξη υβριδικής ΄έκδοσης σε λογικές τιμές.

1. Nissan Qashqai, 2.541 πωλήσεις

Αnd the winner is…Nissan Qashqai. Καταντάει μονότονο, όμως η κυριαρχία του ιαπωνικού SUV συνεχίζεται και εφέτος, καθώς το Qashqai ταιριάζει γάντι στο αγοραστικό κοινό της χώρας μας, ενώ η εισαγωγική εταιρεία ακολουθεί μία πολύ συμφέρουσα εμπορική πολιτική.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!