Πεντάστερη ασφάλεια για τα Skoda Enyaq και Volkswagen ID.4 (vids)

Πέτρος Σηφαλάκης
Πεντάστερη ασφάλεια για τα Skoda Enyaq και Volkswagen ID.4 (vids)
Τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία απέσπασαν τα δύο νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα του Volkswagen Group, δηλαδή το Skoda Enyaq iV και το Volkswagen ID.4.

Ολοένα και περισσότεροι αγοραστές επιλέγουν το νέο τους αυτοκίνητο με βάση τις επιδόσεις του στα crash tests του Euro NCAP. Οι κατασκευαστές δίνουν πολύ μεγάλη σημασία πλέον στην ασφάλεια που παρέχουν τα μοντέλα τους, όχι μόνο για τους ενήλικους επιβάτες αλλά και για τα παιδιά ή τους ευάλωτους χρήστες των δρόμων, δηλαδή ποδηλάτες και πεζούς.

Ο όμιλος Volkswagen έστειλε δύο νέα μοντέλα για... καταστροφή, προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο ασφάλειας που παρέχουν. Το Skoda Enyaq iV και το Volkswagen ID.4 βαθμολογήθηκαν με πέντε αστέρια, πετυχαίνοντας πολύ καλές επιδόσεις σε κάθε μέρος των tests.

Αναλυτικότερα, το Skoda Enyaq iV πήρε 94% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 89% στην προστασία των παιδιών, πάντα με χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού που πληρεί συγκεκριμένα κριτήρια, 71% για την προστασία των ευάλωτων χρηστών του δρόμου και 82% στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας.

Αρκετά κοντά είναι τα αποτελέσματα του ID.4. Το ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen πέτυχε 93% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 89% στην προστασία των παιδιών, 76% στην προστασία πεζών και ποδηλατών και 85% για το πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας που το συνοδεύουν. Παρακάτω στα βίντεο βλέπουμε αναλυτικά το πως συμπεριφέρθηκαν τα δύο νέα μοντέλα του Volkswagen Group στα απαιτητικά tests του Euro NCAP.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!