Αμιγώς ηλεκτρική έκδοση έρχεται για το Peugeot 308

Πέτρος Σηφαλάκης
Αμιγώς ηλεκτρική έκδοση έρχεται για το Peugeot 308
Όπως έγινε και με τα μικρότερα 208 και 2008, το νέο Peugeot 308 θα αποκτήσει μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2023.

Οι καιροί αλλάζουν και η Peugeot προσαρμόζει ανάλογα το 308 ώστε να σταθεί με αξιώσεις στη μικρομεσαία κατηγορία. Όσο τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα πληθαίνουν, η γαλλική μάρκα δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και ανακοίνωσε ότι το νέο 308 θα διατεθεί στην αγορά ως ηλεκτροκίνητο.

Ο εκπρόσωπος που αποκάλυψε τη συγκεκριμένη πληροφορία συνέχισε λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή, οπότε πιο πολλά για την ηλεκτρική παραλλαγή του 308 θα μάθουμε αργότερα.

Η πρώτη απόφαση που θα πρέπει να πάρουν, έχει να κάνει με το πάτωμα του ηλεκτρικού Peugeot 308. Τα μικρότερα 208 και 2008 που είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρική έκδοση βασίζονται σε πλατφόρμα που υποστηρίζει ηλεκτροκίνητες εκδόσεις. Το 308 βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2, η οποία μπορεί να υποστηρίξει μοντέλα με συμβατικούς κινητήρες και υβριδικά.

Oπότε η Peugeot θα πρέπει να βρει κάποια λύση για το ηλεκτρικό 308. Η χρήση της πλατφόρμας CMP όπου βασίζει και το αντίστοιχου μεγέθους Citroen e-C4 C-Cross είναι μια λύση.

Πιθανότερο όμως, είναι να βασιστεί σε ένα νέο πάτωμα που ετοιμάζεται από τον όμιλο Stellantis. Πρόκειται για το e-VMP που θα κυκλοφορήσει σε περίπου ένα χρόνο και προφανώς, θα είναι ακόμη πιο εξελιγμένο από τις λύσεις που έχουμε μέχρι σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση καταλαβαίνουμε ότι το ηλεκτρικό Peugeot 308 θα μοιάζει εμφανισιακά με τις απλές εκδόσεις αλλά κάτω από το αμάξωμα θα υπάρχουν εντελώς νέες βάσεις για να υποστηριχθεί με τον καλύτερο τρόπο η ηλεκτρική φύση του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!