Renault: Πούλησε το μερίδιό της στη Daimler έναντι 1,14 δις ευρώ

Gazzetta team
Renault: Πούλησε το μερίδιό της στη Daimler έναντι 1,14 δις ευρώ
Μετά από πολλές προσφορές που είχε για το μερίδιό της, η Renault τελικά το πούλησε στη Daimler για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Η Renault πούλησε το μερίδιό της στην Daimler αξίας 1,2 δισ. ευρώ, εξασφαλίζοντας τα απαιτούμενα κεφάλαια για την μεταστροφή της αρνητικής κατάστασης, μετά από τις ετήσιες ζημιές ρεκόρ τις οποίες κατέγραψε.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, η Renault είχε πολλές προσφορές για το ποσοστό.

Όπως δήλωσε η Renault, η συνεργασία της με την Daimler, που χρονολογείται πάνω από δεκαετία, θα παραμείνει ανεπηρέαστη από την συναλλαγή.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι πούλησε μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 1,54% του μετοχικού κεφαλαίου της Daimler αντί 69,50 ευρώ ανά μετοχή.

Ο διακανονισμός θα έως ολοκληρωθεί την Τρίτη, το αργότερο.

«Τα έσοδα αυτής της πώλησης θα επιτρέψουν στον όμιλο Renault να επιταχύνει τη χρηματοοικονομική απομόχλευση της δραστηριότητάς της στα αυτοκίνητα», ανέφερε η Renault στη δήλωσή της.

Υπενθυμίζεται πως η Renault προειδοποίησε τους επενδυτές τον προηγούμενο μήνα πως αναμένεται ακόμα μια δύσκολη χρονιά , αφού κατέγραψε ζημιές ρεκόρ της τάξης των 8 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Daimler έχουν εκτοξευθεί από όταν ανακοίνωσε τα σχέδια απόσχισης των δραστηριοτήτων φορτηγών, ενώ την Τετάρτη έκλεισε σε υψηλό τριών ετών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!