Το νέο Peugeot 308 ποζάρει στο φακό! (pics)

Το νέο Peugeot 308 ποζάρει στο φακό! (pics)
Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Peugeot 308 διέρρευσαν στο διαδίκτυο και αποκαλύπτει ένα μικρομεσαίο με εντελώς διαφορετική σχεδίαση από τον προκάτοχό του.

Το Peugeot 308 σαν μια από τις πιο ολοκληρωμένες και δημοφιλείς λύσεις της μικρομεσαίας κατηγορίας, πρέπει να μένει πάντα στην επικαιρότητα, οπότε η μάρκα δουλεύει πυρετωδώς πάνω στη νέα του γενιά. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στην τρίτη του γενιά, ύστερα από δύο πολύ επιτυχημένες. Σε σχέση με το προηγούμενο, θα αποκτήσει πολύ πιο δυναμική σχεδίαση, η οποία επηρεάζεται ξεκάθαρα από τα τελευταία μοντέλα της γαλλικής φίρμας και ιδιαίτερα, από το ανανεωμένο 3008.

Εκτός από νέα εμφάνιση όμως, το νέο 308 θα είναι και το πρώτο Peugeot που θα κυκλοφορήσει στην αγορά με το νέο σήμα της εταιρείας. Κοσμεί με... υπερηφάνεια το κέντρο της μάσκας και αποτελεί το επίκεντρο της προσοχής, μαζί με τη «θυμωμένη» ματιά που προέρχεται από τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα και τα LED στους προφυλακτήρες. Ο προφυλακτήρας χαμηλότερα έχει μια ακόμη εισαγωγή αέρα.

Γενικά το εμπρός μέρος του νέου Peugeot 308 είναι επιβλητικό και μοντέρνο. Τα νεύρα στο καπό πλαισιώνουν ιδανικά το σύνολο και το όνομα του μοντέλου βρίσκεται στη «μύτη» του, όπως συμβαίνει με το νέο 208 αλλά και όλα τα νεότερα αυτοκίνητα των Γάλλων. Το συγκεκριμένο 308 που βλέπουμε στις φωτογραφίες, σε πράσινο χρώμα και με τις μαύρες λεπτομέρειες, προφανώς ανήκει στην έκδοση GT-Line που είναι και η πιο... επιθετική της γκάμας.

Γενικότερα καταφέρνει να δείχνει ακόμη πιο premium από την προηγούμενη γενιά της, κάτι που κολακεύει την Peugeot η οποία τον τελευταίο καιρό κάνει ο,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου τα μοντέλα της να αποκτήσουν μια πιο πολυτελή ταυτότητα. Με βάση το προηγούμενο 308 περιμένουμε ότι στο εσωτερικό η ποιότητα κατασκευής θα αγγίζει την κορυφή της κατηγορίας, ενώ η καμπίνα θα έχει πολύ πιο σύγχρονη εικόνα, βασισμένη στα νεότερα Peugeot. Έτσι κι αλλιώς, το πρώτο πράγμα που άρχισε να αποκαλύπτει την ηλικία του προηγούμενου 308 ήταν το εσωτερικό, οπότε σίγουρα θα έδωσαν προτεραιότητα εκεί, σχεδιάζοντάς το από λευκό χαρτί.

Οι κινητήρες που θα κινούν το νέο Peugeot 308 θα είναι βενζίνης στα 1.2 λίτρα και 1.6 λίτρα, αμφότεροι της οικογένειας PureTech και τούρμπο. Θα υπάρχει πρόταση πετρελαίου με τον τετρακύλινδρο 1.5 BlueHDi κάτω από το καπό, αλλά και μια νέα έκδοση Plug-In Hybrid με 225 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία που θα ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Όσοι περιμένουν το νέο 308 GTi μάλλον θα... απογοητευτούν, αφού η Peugeot έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι ο κωδικός GTi πέρασε για πάντα στην ιστορία. Το τελευταίο Peugeot με τα διακριτικά GTi πουλήθηκε πριν μερικούς μήνες και ήταν ένα πανέμορφο 308 GTi, το οποίο σίγουρα στο μέλλον θα αποκτήσει συλλεκτική αξία. Η μάρκα συνόδευσε το αυτοκίνητο με όλα τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν ότι αυτό το συγκεκριμένο είναι το τελευταίο Peugeot GTi που φτιάχτηκε και πουλήθηκε ποτέ.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι το νέο 308 δεν θα αποκτήσει και γρήγορη έκδοση. Είναι πολύ πιθανό να δούμε έκδοση PSE (Peugeot Sport Engineered) με περίπου 300 ίππους, υβριδική τεχνολογία και τετρακίνηση. Όλα αυτά θα τα μάθουμε αργότερα. Το νέο Peugeot 308 δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη και αυτό αναμένεται να συμβεί προς το τέλος του έτους που διανύουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα το δούμε σε εκδόσεις πεντάθυρου χάτσμπακ και station wagon και ότι θα βασίζεται πάνω σε μια εξέλιξη της πλατφόρμας EMP2 του ομίλου, πάνω στην οποία πατάει και το νέο DS 4.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!