Παράταση μέχρι την 1η Μαρτίου για τα τέλη κυκλοφορίας

Gazzetta team
Παράταση μέχρι την 1η Μαρτίου για τα τέλη κυκλοφορίας
Αν και η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι η τελευταία προθεσμία ήταν μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκε ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν μια τελευταία ευκαιρία να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου.

Η Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ήταν η τελευταία μέρα προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2021. Η κυβέρνηση είχε τονίσει ότι δεν θα έπρεπε να περιμένουμε επόμενη παράταση πληρωμής, όμως τελικά δόθηκε μια μικρή προθεσμία για όσους θέλουν να κρατήσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους ή να τις καταθέσουν ηλεκτρονικά. Η Δευτέρα, 1 Μαρτίου θα είναι η τελευταία μέρα της προθεσμίας για να προχωρήσουν στις ανάλογες ενέργειες οι ιδιοκτήτες. Να πληρώσουν, δηλαδή, ή να καταθέσουν τις πινακίδες τους.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων καλούνται να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας:

  • Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)
  • Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF
  • Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Είτε να καταθέσουν τις πινακίδες τους στη ψηφιακή πλατφόρμα www.myCAR.gr:

Συγκεκριμένα, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), www.myCAR.gr οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες.

O ιδιοκτήτης δηλώνει τα στοιχεία της διεύθυνσής του, αλλά και το σημείο ακινητοποίησης του οχήματος, ενώ θα πρέπει να κρατάει στο σπίτι του τόσο την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος όσο και τις πινακίδες. Αν έπειτα μετακινήσει το όχημά του θα πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Πώς θα λάβουν τα ειδοποιητήρια οι ιδιοκτήτες οχημάτων

Για να λάβουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων τα ειδοποιητήρια θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία:

  • Εάν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet:

Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας TAXISnet ή

Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα >τέλη κυκλοφορίας

  • Εάν δεν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet:

Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!