45 χρόνια Volkswagen Golf GTI γιορτάζονται με την έκδοση Edition 45 (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
45 χρόνια Volkswagen Golf GTI γιορτάζονται με την έκδοση Edition 45 (pics)
Η παράδοση της Volkswagen που φτιάχνει μια ειδική έκδοση GTI κάθε πέντε χρόνια συνεχίζεται, αυτή τη φορά με αφορμή τα 45α γενέθλια του μοντέλου.

Στο πέρασμα των ετών έχουμε δει διάφορες εκδόσεις Edition 20 (Golf 3), Edition 25 (Golf 4), Edition 30 (Golf 5), Edition 35 (Golf 6) και Edition 40 (Golf 7). Δημιουργούνται κάθε πέντε χρόνια για να γιορτάσουν τα γενέθλια του Golf GTI και φέτος, συμπληρώνεται ακόμη μια σημαντική ημερομηνία για το μοντέλο. Για αυτό και η Volkswagen θα φτιάξει (σωστά μαντέψατε) το Edition 45!

Συνήθως μέχρι σήμερα οι Edition εκδόσεις είχαν μερικές διαφορές από τα απλά Golf GTI της εκάστοτε εποχής. Αυτή τη φορά όμως στο Golf 8 η έκδοση Edition 45 θα υλοποιηθεί με έναν λίγο διαφορετικό τρόπο. Θα βασίζεται στην έκδοση GTI Clubsport η οποία έτσι κι αλλιώς είναι ισχυρότερη από την απλή GTI, όμως δεν θα έχει κάτι το «ειδικό» στα μηχανικά μέρη. Θα παραμείνει ένα GTI Clubsport δηλαδή, χωρίς αλλαγές.

Αυτό σημαίνει ότι κάτω από το καπό θα υπάρχει ο τετρακύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας των 2.0 λίτρων με 300 ίππους απόδοση και 400 Nm ροπής. Θα συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη DSG των επτά σχέσεων, όμως οι σχέσεις του τελευταίου θα είναι κοντύτερες σε σύγκριση με των απλών GTI. Θα φοράει το ίδιο σασμάν με τις Clubsport εκδόσεις, δηλαδή.

Όπως καταλαβαίνουμε οι διαφοροποιήσεις από τα GTI Clubsport θα είναι αισθητικές. Η έκδοση Edition 45 θα ξεχωρίζει από τις μαύρες λεπτομέρειες στην αεροτομή και διάφορα σημεία του αμαξώματος, στη νέα εξάτμιση με τον ελαφρώς ανασχεδιασμένο διαχύτη ενδιάμεσα, τον αριθμό 45 που θα βρίσκεται σε πολλά σημεία του αμαξώματος αλλά και του εσωτερικού και διάφορες λεπτομέρειες που αποδίδουν φόρο τιμής στο πρώτο GTI, όπως τα διακοσμητικά στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων.

Φυσικά έχουν τοποθετηθεί τροχοί αποκλειστικής σχεδίασης για τη συγκεκριμένη έκδοση των 19 ιντσών από σφυρήλατο αλουμίνιο. Η μοναδική διαφορά στα στοιχεία επιδόσεων του Golf GTI Clubsport Edition 45 είναι ότι δεν θα υπάρχει ο εργοστασιακός ηλεκτρονικός περιοριστής της ταχύτητας. Η Volkswagen σίγουρα κρατά τα μεγαλύτερα όπλα της ώστε να εφαρμοστούν στα 50ά γενέθλια του Golf GTI, όταν το μοντέλο συμπληρώσει μισό αιώνα ζωής. Η τιμή του Golf GTI Clubsport Edition 45 στη Γερμανία θα ξεκινάει από τις 47.790€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!