To νέο Nissan Qashqai έρχεται στις 18 Φεβρουαρίου (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
To νέο Nissan Qashqai έρχεται στις 18 Φεβρουαρίου (vid)
Προ των πυλών είναι η νέα γενιά του Nissan Qashqai, το best seller μοντέλο της μάρκας που φιλοδοξεί να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία στην αγορά.

Λίγες ακόμη μέρες θα χρειαστεί να περιμένουμε για να γνωρίσουμε τη νέα γενιά του Nissan Qashqai. Η ιαπωνική φίρμα θα το παρουσιάσει μέσω μιας ειδικής εκδήλωσης στο κανάλι της στο YouTube στις 18 Φεβρουαρίου και μέχρι τότε, μας έδωσε μια teaser φωτογραφία με την οποία μας αφήνει να «φανταστούμε» πως θα μπορεί να είναι το εμπρός μέρος του νέου SUV της.

Αν και η εικόνα αποκαλύπτει μόνο το εμπρός φωτιστικό σώμα, καταλαβαίνουμε εύκολα ότι ο σχεδιασμός του νέου Qashqai θα είναι φουτουριστικός και ιδιαίτερος. Αναμφίβολα θα παραπέμπει στο νέο Juke, αλλά και στο Ariya Concept που με τις γραμμές του έχει επηρεάσει τα περισσότερα νέα μοντέλα της Nissan. Ευτυχώς, το βίντεο που έδωσαν οι άνθρωποι της μάρκας, είναι πιο αποκαλυπτικό.

Σε αυτό αμέσως παρατηρούμε το νέο εσωτερικό του Qashqai, το οποίο δεν θα θυμίζει σε τίποτα εκείνο του σημερινού μοντέλου. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων θα πάρει επιτέλους θέση στο SUV της Nissan και η κεντρική οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων αλλάζει εντελώς μορφή, όπως και η κεντρική κονσόλα. Βέβαια όλα αυτά αποκαλύπτονται με το «σταγονόμετρο».

Δεν έχουμε ξεκάθαρη άποψη για την καμπίνα, μπορούμε όμως να σκεφτούμε ότι θα είναι πολύ πιο σύγχρονη και με περισσότερα ψηφιακά στοιχεία. Χώροι, πορτμπαγκάζ, ποιότητα και άνεση περιμένουμε ότι θα βρίσκονται σε αντίστοιχα καλό επίπεδο με το Qashqai που κυκλοφορεί σήμερα. Περισσότερα θα μάθουμε στις 18 Φεβρουαρίου όπου και θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου.

Σε ο,τι αφορά τους κινητήρες, η Nissan θα κάνει μερικά μεγάλα βήματα. Ο τετρακύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας 1.3 DiG-T θα συνεχίσει να βρίσκεται στην γκάμα με 140 και 160 ίππους και θα συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο εξάρι, είτε με αυτόματο τύπου CVT Xtronic. Θα υπάρχει δυνατότητα συνδυασμού με τετρακίνηση στην ισχυρότερη έκδοση, ενώ αμφότερες θα συνδυαστούν με ήπια υβριδικό σύστημα. Η μπαταρία θα φορτίζει κατά την επιβράδυνση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!