Αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο το επόμενο Peugeot 208

Πέτρος Σηφαλάκης
Αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο το επόμενο Peugeot 208
Η σημερινή γενιά του Peugeot 208 θα είναι και η τελευταία που θα προσφέρεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όπως αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας.

Όποιος πάει σε μια από τις αντιπροσωπείες της Peugeot για να αγοράσει ένα 208 θα δει ότι οι επιλογές εκδόσεων που έχει είναι πολλές. Διατίθεται με ατμοσφαιρικούς και τούρμπο κινητήρες βενζίνης, με πετρελαιοκινητήρα, ακόμη και ως ηλεκτρικό στην έκδοση e-208. Από την επόμενη γενιά του μοντέλου όμως, ο αγοραστής θα έχει να διαλέξει μόνο μέσα από ηλεκτροκίνητα σύνολα. Το τελευταίο επιβεβαιώθηκε από τον Ζαν-Φιλίπ Ιμπερατό, Διευθύνων Σύμβουλος της Peugeot στο βρετανικό Auto Express.

Η επόμενη γενιά του Peugeot 208 αναμένεται στο δεύτερο μισό της δεκαετίας και τα μοτέρ βενζίνης, αλλά και πετρελαίου, θα αποτελέσουν παρελθόν. Το 208 που πωλείται σήμερα στις αντιπροσωπείες θα είναι και το τελευταίο στην ιστορία του μοντέλου που θα μπορεί κάποιος να το αγοράσει με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο της Peugeot η ζήτηση που υπάρχει για τα ηλεκτρικά τους μοντέλα ολοένα και αυξάνεται. Ακόμη και η Plug-In Hybrid έκδοση του 3008 έχει πολύ μεγαλύτερη απήχηση από ότι περίμεναν.

Και μάλιστα, το ποσοστό των πελατών που αγοράζει ένα επαναφορτιζόμενο αυτοκίνητο από τους Γάλλους μεγαλώνει βδομάδα με τη βδομάδα, μήνα με το μήνα. Για το 2020 ένα στα δέκα Peugeot ήταν ηλεκτροκίνητα ή Plug-In Hybrid και περιμένουν ότι για το 2021, το νούμερο αυτό θα αυξηθεί κατά πολύ. Η αφαίρεση των εκδόσεων με κινητήρες εσωτερικής καύσης ισχύει και για την γκάμα του 2008, που ουσιαστικά είναι η SUV έκδοση του 208 αφού χρησιμοποιούν ίδια μηχανικά σύνολα, ίδιο πάτωμα κλπ. Οπότε και εκείνο από την επόμενη γενιά του, θα πωλείται μόνο ως ηλεκτροκίνητο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!