Μεγάλη ανάκληση έρχεται από την Tesla

Gazzetta team
Μεγάλη ανάκληση έρχεται από την Tesla
Περίπου 160.000 αυτοκίνητα θα πρέπει να ανακαλέσει η Tesla, λόγω ενός προβλήματος λογισμικού που επηρεάζει και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Autopilot.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων στις ΗΠΑ (NHTSA) ζήτησε από την Tesla την ανάκληση 158.000 οχημάτων Model S και Model X, μετά από προβλήματα στη μονάδα ελέγχου των οθονών αφής που διαθέτουν και τον κίνδυνο, αυτές να τεθούν εκτός λειτουργίας. Η αναφερόμενη υπηρεσία προχώρησε χθες στο αίτημα αυτό προς την Tesla μέσω μιας επίσημης επιστολής. Σύμφωνα με την NHTSA, το πρόβλημα μπορεί να έχει ως συνέπεια την απώλεια εικόνας από την οθόνη της οπίσθιας κάμερας, ενώ επηρεάζει και τη λειτουργία του συστήματος ημιαυτόνομης οδήγησης.

Αν προκληθεί κάποια δυσλειτουργία στο Autopilot κανονικά ο οδηγός θα πρέπει να αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος και να συνεχίσει, ωστόσο το πρόβλημα είναι πιο μεγάλο γιατί οι περισσότεροι χρήστες ενεργοποιούν τον ημιαυτόνομο πιλότο και... εφησυχάζουν. Μάλιστα δεν έχουν λείψει ακόμη και τα πιο ακραία παραδείγματα, που οι οδηγοί... κοιμούνται και το αυτοκίνητο συνεχίζει κανονικά την πορεία του σε αυτοκινητόδρομους με μεγάλες ταχύτητες. Η Tesla ακόμη δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάτι για την ανάκληση των 158.000 αυτοκινήτων αλλά δύσκολα θα μπορέσουν να την «αποφύγουν».

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!