Στο IndyCar σκέπτεται να συνεχίσει ο Γκροζάν

Gazzetta team
Στο IndyCar σκέπτεται να συνεχίσει ο Γκροζάν
Ο Ρομέιν Γκροζάν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με μία ομάδα του αμερικανικού πρωταθλήματος IndyCar, ενώ θέλει να αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά από τη Formula 1 οδηγώντας πιθανότατα ένα μονοθέσιο της…Mercedes.

Αβέβαιο παραμένει ακόμη το μέλλον του Ρομέιν Γκροζάν στα μηχανοκίνητα σπορ. Ο Γάλλος οδηγός γλίτωσε με εγκαύματα στα χέρια βγαίνοντας την ύστατη στιγμή μέσα από το φλεγόμενο μονοθέσιο της Haas μετά από ατύχημα στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν.Πριν λίγες ημέρες έβγαλε μάλιστα τις γάζες και από τα δύο χέρια και ανέβασε εμφανώς χαρούμενος σχετικές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

O Γκροζάν αποκάλυψε πρόσφατα τα τραυματισμένα χέρια του χωρίς γάζες.

Η Haas είχε ανακοινώσει πριν το ατύχημα στο Μπαχρέιν ότι δεν θα ανανέωνε τη συνεργασία της ούτε με τον Γκροζάν ούτε και με τον άλλο πιλότο της, τον Δανό Κέβιν Μάγκνουσεν, ο οποίος θα συνεχίσει εφέτος την αγωνιστική καριέρα του στα IndyCar. Φαίνεται ότι το παράδειγμα του πρώην teammate του θα ακολουθήσει το 2021 και ο Γκροζάν, καθώς βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με μία ομάδα του συγκεκριμένου αμερικανικού πρωταθλήματος.

Δε γουστάρει τις οβάλ πίστες

Ο 34χρονος οδηγός δήλωσε ότι «βασικά ήμουν ανέκαθεν αρνητικός απέναντι σε αγώνες σε οβάλ πίστες. Όπως έμαθα όμως, υπάρχουν μόνον τρεις τέτοιοι. Θα μπορούσα να συμφιλιωθώ με αυτό». Ο Γκροζάν θα πρέπει πάντως να πείσει την οικογένειά του, καθώς τα παιδιά του έχουν εκφράσει την επιθυμία να σταματήσει τους αγώνες και να εργαστεί ως μηχανικός αυτοκινήτων. Από την άλλη πλευρά, όλοι στην οικογένεια γνωρίζουν ότι επιθυμεί διακαώς να συνεχίσει την αγωνιστική καριέρα του και ότι αν σταματούσε τώρα θα ένιωθε δυστυχισμένος.

Η προίκα ανοίγει πόρτες

Υπέρ της μεταγραφής του πρώην πιλότου της Formula 1 στο πρωτάθλημα IndyCar συνηγορεί και η προίκα των χορηγών του, που θα φέρει στην επόμενη ομάδα του και ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των περίπου 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως ανέφερε μάλιστα ο ίδιος, έχει επικοινωνήσει για περισσότερες πληροφορίες με τον τέως οδηγό της Sauber, Μάρκους Έρικσον, που τρέχει πλέον στα IndyCar.

Να πούμε επίσης, ότι το ατύχημα του Γκροζάν στο Μπαχρέιν σοκάρισε τους ανθρώπους και στις ΗΠΑ. Οι υπεύθυνοι του πρωταθλήματος IndyCar ζήτησαν μάλιστα τον φάκελο με όλα τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σχετικά με αυτό, ώστε να βγάλουν συμπεράσματα και να βελτιώσουν και τα συστήματα και τις προδιαγραφές ασφαλείας και στους δικούς τους αγώνες.

Το αντίο στη Formula 1

Ο Γάλλος επιθυμεί πάντως να αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά από τη Formula 1 μετά από 179 συμμετοχές σε αγώνες και 10 πλασαρίσματα στο βάθρο. Ο ίδιος έχει τονίσει ότι δεν μπορεί να γίνει ο αποχαιρετισμός του στο άθλημα με το - εφιαλτικό για τον ίδιο - Γκραν Πρι του Μπαχρέιν. Ετσι σκέφτεται ότι το σωστό ‘’αντίο’’ θα ήταν να καθόταν και πάλι στο τιμόνι ενός μονοθεσίου της Formula 1 και να κάνει μερικούς γύρους στην πίστα, για να αποχαιρετίσει όπως θα ήθελε τους φίλους του.

Μάλιστα η Mercedes προσφέρθηκε δια στόματος του διευθυντή της, Τότο Βολφ, να του παραχωρήσει αυτή την ευκαιρία με ένα δικό της μονοθέσιο, εφόσον δεν έβρισκε ο Γκροζάν κάποια άλλη ομάδα. Η αποχαιρετιστήρια βόλτα θα περιλαμβάνει έναν αριθμό γύρων σε μία πίστα που ενοικιαστεί ειδικά γι αυτόν τον σκοπό!

O Tότο Βολφ ανακοίνωσε δημόσια ότι η Mercedes θα δώσει στον Γκροζάν ένα μονοθέσιο.

Η πρώην ομάδα του, Haas, υποστήριξε ότι δεν έχει αυτή τη δυνατότητα επειδή επιστρέφει όλους τους χρησιμοποιημένους κινητήρες της στη Ferrari, γι αυτό και όλα τα παλαιότερα μονοθέσιά της είναι κουφάρια χωρίς μοτέρ. Δεν αποκλείεται πάντως, να παρέχει τελικά η Scuderia ένα δικό της αυτοκίνητο στον Γάλλο, αλλιώς –όπως είπαμε- θα καθίσει στο κόκπιτ μίας Mercedes για τον αποχαιρετισμό του στη Formula 1, που εκτιμάται ότι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!