Ο Βαλεντίνο Ρόσι και η ομάδα του ξεκινούν 8οι στις 12 ώρες του Κόλπου

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Βαλεντίνο Ρόσι και η ομάδα του ξεκινούν 8οι στις 12 ώρες του Κόλπου
Ο αγώνας αντοχής «12 ώρες του Κόλπου» πλησιάζει και η ομάδα του Βαλεντίνο Ρόσι που τρέχει με μια Ferrari 488 κατάφερε να πάρει την όγδοη θέση εκκίνησης, ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Βαλεντίνο Ρόσι λατρεύει κάθε είδος αγώνα, ακόμη και αυτοκινήτων, όχι μόνο μοτοσικλετών. Τώρα θα λάβει συμμετοχή στον αγώνα αντοχής με όνομα «12 ώρες του Κόλπου» που γίνεται στην πίστα του Μπαχρέιν, στον οποίο τρέχει με μια Ferrari 488. Η ομάδα Monster VR46 Kessel αποτελείται από τον Βαλεντίνο Ρόσι, τον Λούκα Μαρίνι και τον Ούτσιο Σαλούτσι, όπου θα τρέξουν και οι τρεις στον αγώνα, σε χρόνο που έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους.

Ο ταχύτερος από τους τρεις στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν ο Λούκα Μαρίνι κάνοντας χρόνο 2 λεπτών και 01,098 δευτερολέπτων. Αμέσως μετά βρίσκεται ο Βαλεντίνο Ρόσι με χρόνο 2 λεπτών και 01,370 δευτερολέπτων και πιο αργός ήταν ο Ούτσιο Σαλούτσι με 2 λεπτά και 02,289 δευτερόλεπτα. Ο κορυφαίος χρόνος που σημειώθηκε στην πίστα έσπασε το φράγμα των 2 λεπτών και ήταν 1 λεπτό και 59,636 δευτερόλεπτα.

Η ομάδα του Βαλεντίνο Ρόσι έλαβε και πέρυσι συμμετοχή στο συγκεκριμένο αγώνα και κατάφερε να κερδίσει, στην πίστα του Άμπου Ντάμπι. Ο αγώνας θα λάβει χώρα αύριο και με δεδομένο ότι μιλάμε για αγώνα αντοχής 12 ωρών η ταχύτητα δεν είναι το παν. Η σωστή διαχείριση ελαστικών, τα λίγα λάθη και η συνεργασία θα κρίνουν το νικητή, στο μεγαλύτερο βαθμό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!