Η Fiat ετοιμάζει ένα κάμπριο SUV!

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Fiat ετοιμάζει ένα κάμπριο SUV!
Η «μόδα» των ανοικτών SUV συνεχίζεται και η Fiat θα μπει στο παιχνίδι με μια αντίστοιχη έκδοση του 500X, το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο έτος.

Η «μανία» του κόσμου με τα SUV μας έχει φέρει πάρα πολλά μοντέλα αυτής της κατηγορίας στην αγορά και μάλιστα, συνέχεια γεννιούνται νέα αυτοκίνητα που πραγματικά είναι μοναδικά. Τα κάμπριο SUV μπορεί να είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού αυτή τη στιγμή αλλά βλέπουμε ότι εμφανίζονται συνεχώς νέοι κατασκευαστές που ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η Volkswagen έκανε την κίνηση ματ με το T-Roc Cabriolet που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά και στους ελληνικούς δρόμους, ενώ η Fiat... έρχεται με φόρα. Το 500X είναι έτσι κι αλλιώς ένα νεανικό, μοντέρνο SUV, συνεπώς αποτελεί την ιδανική βάση για μια τέτοια ιδιαίτερη πρόταση.

Λέγεται ότι το ανοικτό 500Χ θα το δούμε μέσα στο 2021 και γρήγορα θα περάσει και σε κανονική παραγωγή. Το concept που θα ακολουθήσει η Fiat θα είναι παρόμοιο με εκείνο του μικρού 500C, δηλαδή η μαλακή οροφή θα μαζεύεται πίσω αλλά οι πλαϊνές κολώνες θα μένουν στη θέση τους. Προφανώς η γκάμα κινητήρων θα παραμείνει η ίδια με τα υπόλοιπα 500Χ ενώ θα γίνουν αρκετές ενισχύσεις στο πλαίσιο προκειμένου να διατηρηθεί το επίπεδο ακαμψίας που συναντάμε και στα «κλειστά» μοντέλα. Περισσότερα θα μάθουμε με την παρουσίαση του ανοικτού ιταλικού SUV!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!