Η Tesla αύξησε την παραγωγή της 40% το 2020!

Gazzetta team
Η Tesla αύξησε την παραγωγή της 40% το 2020!
Την περασμένη χρονιά που η παγκόσμια παραγωγή οχημάτων μειώθηκε κατά 20%, η Tesla γνώρισε μια πρωτόγνωρη ανάπτυξη σε παραγωγή, πωλήσεις και κέρδη.

Εκτός από διαρκές χρηματιστηριακό «θαύμα», η Tesla εντός του 2020 πέτυχε και τους πολύ φιλόδοξους στόχους παραγωγής και πωλήσεων, όπως ανακοινώθηκε από την ίδια την αμερικανική μάρκα τη δεύτερη μόλις μέρα του νέου έτους.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 365.000 παραγόμενα αυτοκίνητα του 2019, η Tesla ανακοίνωσε μια συνολική παραγωγή 509.737 οχημάτων το 2020, πραγματοποιώντας ένα άλμα της τάξης του 40%.

Σε μια χρονιά που η παγκόσμια παραγωγή οχημάτων αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 20% λόγω της τεράστιας μείωσης της ζήτησης που έφεραν τα συνεχή lockdown λόγω της πανδημίας, η Tesla τρέχει με το διπλάσιο σχεδόν θετικό πρόσημο, αποτελώντας το σύγχρονο Ελ Ντοράντο της αυτοκίνησης.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η Tesla παράγει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της το 2004, κινδυνεύοντας τα πρώτα «πέτρινα χρόνια» να κηρύξει πτώχευση. Ωστόσο, όταν πλέον τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα άρχισαν να γίνονται μια βιώσιμη εναλλακτική, περίπου το 2015, η Tesla βρέθηκε στην πιο πλεονεκτική θέση από κάθε μεγάλο κατασκευαστή αυτοκινήτων, όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση.

Έτσι από λίγες χιλιάδες οχήματα, πέρασε το 2019 στη συνολική παραγωγή 365.000 και πλέον έφτασε το στόχο των 500.000. Κλείνοντας έτσι το στόμα όσων προέβλεπαν ότι και ο στόχος της παραγωγής 1.000.000 Tesla το 2021, που έθεσε ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας Έλον Μασκ, αποτελούσε μια από τις πολλές μεγαλοστομίες του.

Η Tesla βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής δύο νέων εγκαταστάσεων παραγωγής οχημάτων: του Gigafactory στο Βερολίνο και του Gigafactory στο Τέξας των ΗΠΑ. Και οι δύο εγκαταστάσεις έχουν σχεδιαστεί για μαζική παραγωγή οχημάτων, με το γερμανικό εργοστάσιο να προορίζεται κυρίως για την κατασκευή του Model Y και του Τέξας για την κατασκευή του Cybertruck. Μάλιστα για το τελευταίο η Tesla έχει λάβει πάνω από μισό εκατομμύριο παραγγελίες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Έλον Μασκ.

Ήδη το ξεκίνημα της παραγωγής του μικρού SUV με την ονομασία Y στην Κίνα, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο πολυτελές SUV με την ονομασία X και στα κλασικά τριών όγκων sedan μοντέλα S και 3 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς συρρέουν κατά δεκάδες χιλιάδες οι υποψήφιοι αγοραστές στις εκθέσεις της Tesla στην αχανή αυτή χώρα.

Η τήρηση των υποσχέσεων του Έλον Μασκ αναφορικά με τους στόχους παραγωγής και πωλήσεων για το 2020, αναμένεται να πυροδοτήσει περαιτέρω την υπερηχητική πορεία της μετοχής της Tesla και το 2021. Ήδη την περασμένη χρονιά η μετοχή αυξήθηκε εκθετικά: Από τα 90,3 δολάρια της 6ης Ιανουαρίου του 2020, στα 727 δολάρια στις 4 Ιανουαρίου του 2021!, ενώ η μάρκα κατατάχθηκε ανάμεσα στις ισχυρότερες του πλανήτη, εμπρός από κολοσσούς όπως η Volkswagen, Ford, General Motors, Honda, Nissan και πολλές άλλες.

Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω, η περιουσία του Έλον Μασκ αυξήθηκε τόσο, που κατάφερε μέσα στη χρονιά να βρεθεί από την 35η στη 2η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, με αξία που ξεπερνά τα 136 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!