Ταχύτερος ο Γιάννης Περιστεράς στο Μπάρι

Gazzetta team
Ταχύτερος ο Γιάννης Περιστεράς στο Μπάρι
Άριστες εντυπώσεις άφησε ο Γιάννης Περιστεράς στο Μπάρι κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμών του 2020 αφού οι χρόνοι του ήταν κυριολεκτικά κορυφαίου επιπέδου!

Οι επίσημες δοκιμές του 2020 έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο για τον 15χρονο Πρωταθλητή Ελλάδας Γιάννη Περιστερά, που βρέθηκε στην πίστα Autodromo Del Levante στο Μπάρι της Ιταλίας, με την ομάδα του Team Roc 'n' DeA, για να οδηγήσει την Yamaha R3 με την οποία πήρε μέρος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV στην κατηγορία Supersport 300, τη χρονιά που πέρασε.

Ο Περιστεράς εξοικειώθηκε αμέσως με τις 9 στροφές της μικρής διαδρομής των 1,577μ. Και ακολουθώντας τον Πρωταθλητή Ιταλίας και νικητή στην Moto2, Massimo Roccoli στο τρίτο του εικοσάλεπτο στην πίστα κατέβασε χρόνο στο 52.76 που τον έφερε στην πρώτη θέση από όλες τις Supersport 300 που ήταν στην πίστα.

Στο επόμενο 20λεπτο σε ρόλο δασκάλου ο Alex De Angelis και ο Γιάννης “πετούσε” κατεβάζοντας το χρόνο στο 52.313 που ήταν ο καλύτερος χρόνος της πίστας, με μόνο τον Luca Bernardi, Πρωταθλητή Ιταλίας στην κατηγορία Supersport με την Yamaha R6 να είναι ταχύτερος από τον Έλληνα οδηγό!

Η συνέχεια ήταν ανάλογα καλή με την ομάδα να κάνει προσομοιώσεις Αγώνα, με τον Roccoli να συναγωνίζεται και να πιέζει τους Περιστερά και Palladino (που ήταν οι δύο ταχύτεροι) και τον 15χρονο οδηγό μας να κερδίζει και τις τρεις προσπάθειες που έγιναν. Μάλιστα ο Περιστεράς ήταν σταθερός στο 52.43 ακόμη και αργά το απόγευμα όταν η πιο κρύα πίστα δεν μπορούσε πια να “βγάλει” καλούς χρόνους.Alex De Angelis – οδηγός MotoGP

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση του Γιάννη Περιστερά σήμερα και πιστεύω ότι αυτός είναι ο δρόμος προς την επιτυχία: να προπονείται με ταχύτερους οδηγούς και να προσπαθεί να βελτιώνεται! Γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα ο ανταγωνισμός είναι χαμηλότερου επιπέδου και δεν έχει νόημα να είναι πρώτος χωρίς έντονο συναγωνισμό. Εδώ πίεσε στα όρια και έδειξε πολύ καλά στοιχεία και ακολουθώντας μας βελτίωσε τα σημεία που χρειαζόταν, ενώ ήταν δυνατός και σε αντοχή στην πίεση”.

Γιάννης Περιστεράς

“Ήταν μια πολύ καλή προπόνηση, ίσως η καλύτερη της χρονιάς, αφού είχα την ευκαιρία να οδηγήσω και να δώσω μάχη μέσα στην πίστα με δύο οδηγούς όπως ο De Angelis και ο Roccoli. Πραγματικά έμαθα πολλά πράγματα πίσω τους, αλλά και στην ανάλυση που κάναμε μετά. Ευχαριστώ πολύ και όλη την ομάδα που μου είχε μια τέλεια ρυθμισμένη Yamaha R3. Περιμένω την επόμενη προπόνηση που θα γίνει στην Βαλένθια στα τέλη Ιανουαρίου”.

Νίκος Περιστεράς – Team Manager

“Είναι ευχάριστο να βλέπεις την πρόοδο του οδηγού μας, στο τελείωμα της χρονιάς και ως πατέρας ένιωσα ωραία παρακολουθώντας το ψηλό επίπεδο της σημερινής προπόνησης. Ο Γιάννης τελευταία δουλεύει και στην Ελλάδα σκληρά και αυτό βοήθησε στην καλή του απόδοση εδώ. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα καλό 2021”.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!