Αυτόνομα ρομπότ θα φορτίζουν τα ηλεκτρικά Volkswagen

Πέτρος Σηφαλάκης
Αυτόνομα ρομπότ θα φορτίζουν τα ηλεκτρικά Volkswagen
Ο όμιλος Volkswagen παρουσιάζει έναν νέο ηλεκτρονικό βοηθό σε μορφή ρομπότ που βρίσκεται συνεχώς σε επικοινωνία με το αυτοκίνητο και φροντίζει ώστε να το φορτίζει.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον και σύντομα θα έχουμε στην καθημερινότητά μας μοντέλα που αντί για επίσκεψη σε βενζινάδικο, θα θέλουν να μπουν στην πρίζα. Η τεχνολογία βρίσκεται ακόμη σε στάδιο που εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο και πλέον τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έχουν αναβαθμιστεί πάρα πολύ. Ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο μοντέλο στην αγορά είναι το Volkswagen ID.3.

Το επαναστατικό -όπως το λέει η ίδια η Volkswagen- αυτοκίνητο έχει αναλάβει το ρόλο να αλλάξει την εικόνα της εταιρείας στον κόσμο και να αποκτήσει μια «ταυτότητα» ηλεκτροκίνησης που θα κάνει όλο και περισσότερο κόσμο να την εμπιστευτεί. Τώρα παρουσιάζουν και ένα νέο ρομπότ που κάνει τη συμβίωση με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ακόμη πιο απολαυστική.

Το ρομπότ έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με το αυτοκίνητο συνεχώς. Γνωρίζει λοιπόν πότε χρειάζεται φόρτιση και μπορεί να το ξεκλειδώσει, να πάρει το καλώδιο φόρτισης μαζί με το βύσμα και να το τοποθετήσει στην ειδική υποδοχή ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία πλήρωσης της μπαταρίας. Χάρη στα ραντάρ, τους LIDAR αισθητήρες, τις κάμερες και τα ειδικά laser μπορεί να αναγνωρίσει εμπόδια και να τα αποφύγει ώστε να κινείται με άνεση και χωρίς να κάνει ζημιές ακόμη και σε στενούς χώρους στάθμευσης.

Σύμφωνα με την ίδια τη μάρκα σε μερικά χρόνια τέτοιου είδους ρομπότ θα υπάρχουν ακόμη και σε δημόσιους χώρους στάθμευσης που έναντι αντιτίμου θα αναλαμβάνουν να φορτίζουν τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από ενσωματωμένες πάνω στα ρομπότ μπαταρίες, με σύνδεση ταχείας φόρτισης. Ο οδηγός απλώς θα συνδέεται σε μια εφαρμογή, θα ζητά από το ρομπότ να φορτίσει το αυτοκίνητο και θα πληρώνει με τη συνδεδεμένη του κάρτα, οπότε η διαδικασία της φόρτισης γενικότερα θα γίνει πολύ πιο απλή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!