Ανοίγει ο δρόμος για παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Gazzetta team
Ανοίγει ο δρόμος για παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η χώρα μας είναι πιο κοντά από ποτέ στο να υποδεχτεί «σοφιστικέ» επενδύσεις, όπως ο ίδιος τις χαρακτηρίζει.

Το πρώτο βήμα για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα γίνεται πραγματικότητα και η χώρα μετασχηματίζεται γρήγορα υποδεχόμενη «σοφιστικέ» επενδύσεις, σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την υπογραφή «Επιστολής Πρόθεσης Συνεργασίας» μεταξύ της Enterprise Greece και της Next.e.GO την Τετάρτη με σκοπό την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι μέριμνα της κυβέρνησης και στόχος των εταιρειών είναι να ξεκινήσει η κατασκευή της μονάδας το γρηγορότερο ώστε να γίνει σύντομα πραγματικότητα η παραγωγή των πρώτων ηλεκτρικών οχημάτων.

«Έχουμε ένα φιλόδοξο πλάνο για το e-mobility» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε σε πρόσφατες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης όπως είναι η συνεργασία με την Volkswagen για τις καθαρές μεταφορές στην Αστυπάλαια.

Στη διαδικτυακή εκδήλωση έλαβαν μέρος και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδη και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης. Ο κ. Γεωργιάδης από την πλευρά του σημείωσε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θα συνδράμει ώστε να ξεπεραστούν οποιαδήποτε γραφειοκρατικά εμπόδια μπορεί να προκύψουν ενώ αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις προκειμένου να αναπτυχθεί η εσωτερική αγορά τονίζοντας ότι η τιμή διάθεσης των ηλεκτρικών οχημάτων είναι κρίσιμης σημασίας. Ο κ. Παπαθανάσης, τέλος, αναφέρθηκε στα φορολογικά κίνητρα και στις fast track αδειοδοτικές διαδικασίες οι οποίες ενισχύουν τέτοιες επενδύσεις.

Ο Ulrich Hermann, διευθύνων σύμβουλος της Next.e.GO αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν από τη συνεργασία σημειώνοντας ότι η αστική κινητικότητα βρίσκεται στο επίκεντρο του μετασχηματισμού προς μια κυκλική οικονομία. Μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στο στόχο για μηδενικές εκπομπές άνθρακα στη συμβολή της τεχνολογίας 5G η οποία είναι συμβατή με το Internet of Things.

Στο ίδιο πνεύμα ο Ali Venaei, διευθύνων σύμβουλος της ND Group εξέφρασε την πρόθεσή του για μια στενή συνεργασία με την Ελλάδα επαναλαμβάνοντας ότι στόχος είναι να ξεκινήσει η παραγωγή μέσα στους επόμενους 24 μήνες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!