H Volkswagen επενδύει σε μικρότερα ηλεκτρικά ID.1 και ID.2

Πέτρος Σηφαλάκης
H Volkswagen επενδύει σε μικρότερα ηλεκτρικά ID.1 και ID.2
Η ηλεκτρική γκάμα της Volkswagen αναμένεται να «γιγαντωθεί» μέσα στα επόμενα χρόνια και ήδη έχουν βάλει στο πρόγραμμα δύο νέα, μικρότερα μοντέλα μηδενικών ρύπων.

Το νέο Volkswagen ID.3 έχει παρουσιαστεί και βρίσκεται ήδη στους δρόμους. Το εντυπωσιακό μικρομεσαίο μοντέλο τραβά τα βλέμματα όπου και αν βρεθεί με τη φουτουριστική του σχεδίαση και ενσωματώνει πολλές σημαντικές τεχνολογίες που το βάζουν ανάμεσα στις κορυφαίες ηλεκτροκίνητες προτάσεις. Η Volkswagen πάντως δεν σταματά εδώ και θέλει να προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

Το ID.1 και ID.2 είναι κωδικοί που ακόμη δεν έχουν χρησιμοποιηθεί επίσημα. Ωστόσο θα τους δούμε στο μέλλον, σε αυτοκίνητα με τις διαστάσεις του up! και Polo αντίστοιχα, αλλά με ηλεκτρική τεχνολογία που θα τα κάνουν να διαφέρουν από τα «συμβατικά» αδέρφια με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αμφότερα θα βασίζονται σε μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας MEB, την ίδια που συναντάμε στο ID.3 αλλά και το ακόμη μεγαλύτερο ID.4.

Οι πρώτες φήμες λένε ότι θα βγουν αποκλειστικά για την αγορά της Ευρώπης. Το ID.1 με τις διαστάσεις του up! θα έχει αρχική τιμή κάτω από τις 20.000€, θα διαθέτει ευρύχωρο σαλόνι, πέντε πόρτες, σύγχρονο σχεδιασμό και φουτουριστικό εσωτερικό για να υπογραμμίσει την ηλεκτροκίνητη φύση του. Από την άλλη το ID.2 θα διαθέτει ακόμη καλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές σε σχέση με το Polo. Θα παίξει στην κατηγορία των supermini μόνο με το πεντάθυρο αμάξωμά του, αλλά για αρχή, θα είναι διαθέσιμο παράλληλα με το Polo και δεν θα το αντικαταστήσει. Το τελευταίο είναι και πιο έτοιμο σε σχέση με το ID.1 και σύμφωνα με τη Volkswagen θα μπορούσαμε να το περιμένουμε μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Το μικρότερο ID.1 χρειάζεται περίπου πέντε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!