Αθήνα: Δεύτερο ηλεκτρικό λεωφορείο ξεκινά δρομολόγια (pics)

Gazzetta team
Αθήνα: Δεύτερο ηλεκτρικό λεωφορείο ξεκινά δρομολόγια (pics)
Το πολωνικής κατασκευής Solaris Urbino 12 είναι το τρίτο κατά σειρά ηλεκτρικό λεωφορείο που θα δοκιμαστεί από τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύσουσας.

Μετά τα κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD και της Yutong που είδαμε να πραγματοποιούν δοκιμαστικά δρομολόγια στους δρόμους της Αθήνας -χωρίς αλλά και με επιβάτες- ήρθε η ώρα για μια ευρωπαϊκή αντίστοιχη πρόταση να αποδείξει την αξία της.

Το ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο Solaris Urbino 12 παρελήφθη σήμερα από τον ΟΣΥ στο αμαξοστάσιο του Ρουφ και θα ξεκινήσει άμεσα τα δρομολόγια.

Όπως και τα υπόλοιπα λεωφορεία τα οποία έχουν δοκιμαστεί, το πολωνικό Solaris Urbino 12 ίσως αποτελέσει μέρος των 600 – 700 ηλεκτρικών λεωφορείων του διαγωνισμού προμήθειας συνολικά 1.300 αστικών εωφορείων, που είχε ανακοινώσει το το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον Αύγουστο του 2020. Τα λεωφορεία αυτά θα δρομολογηθούν σταδιακά σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη, εντός του 2021.

Το ηλεκτρικό Solaris Urbino 12 θα κινηθεί εντός των ημερών σε δοκιμαστικό δρομολόγιο στη γραμμή 2 Παγκράτι - Κυψέλη για διάστημα δύο μηνών περίπου, με τους επιβάτες να μετακινούνται χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Κατά τη διαδικασία παραλαβής του νέου ηλεκτρικού λεωφορείου, στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Ρουφ, παρέστη ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Σε μια εποχή πολύ δύσκολη για τη χώρα μας και για όλη την Ευρώπη, αφού από την μία έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πολύ μεγάλη κρίση της πανδημίας και από άλλη πρέπει να προετοιμάσουμε την Ελλάδα για την επόμενη μέρα, η ηλεκτροκίνηση κατέχει κεντρική θέση στην ατζέντα και το σχεδιασμό της Κυβέρνησης.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μαζί με την Κυβέρνηση συνολικά, έχουν θέσει την ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο της πολιτική τους. Για αυτό το λόγο έχουμε δώσει σοβαρά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων ΙΧ και ταυτόχρονα μεγάλο μέρος από τα 1.300 νέα λεωφορεία που θα πάρουμε με το μεγάλο διαγωνισμό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προβλέπεται να είναι ηλεκτροκίνητα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!