Το ηλεκτρικό Volkswagen ID.3 τα βάζει με το Golf GTI (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το ηλεκτρικό Volkswagen ID.3 τα βάζει με το Golf GTI (vid)
Η Volkswagen Ισπανίας θέλησε να δείξει ότι το ηλεκτροκίνητο ID.3 έχει... νεύρο και πειστική επιτάχυνση, οπότε επέλεξε να το βάλει απέναντι στο Golf GTI για μια μικρή κόντρα.

Η νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen αλλάζει ριζικά και το πρώτο μοντέλο που θα φέρει αυτό τον αέρα αλλαγής, είναι το ID.3. Με διαστάσεις ενός μικρομεσαίου χάτσμπακ, το ID.3 φιλοδοξεί να πετύχει στην κατηγορία του όσο και το εμβληματικό Golf μερικές δεκάδες χρόνια πριν. Η ηλεκτροκίνηση ωστόσο δεν είναι αδιάφορη και βαρετή, όπως φαντάζονται πολλοί.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν νεύρο, παρέχουν άμεση ισχύ στο πάτημα του δεξιού πεντάλ και δεν έχουν ωφέλιμες στροφές λειτουργίας, οπότε η «κλωτσιά» της ροπής είναι δυνατή και συνεχόμενη! Μια κόντρα του ID.3 με το Golf GTI στην όγδοη γενιά του, δείχνει κάποια πράγματα. Η Volkswagen Ισπανίας επέλεξε να τα βάλει αντιμέτωπα για μια μικρή απόσταση των 60 μέτρων και όχι την καθιερωμένη «κόντρα» των 400 μέτρων, αφού με τη διαφορά ισχύος στα περίπου 40 άλογα, δεν θα υπήρχε νόημα.

Το αποτέλεσμα θα το δείτε στο βίντεο, αλλά πριν πατήσετε το play, κρατήστε ότι το ID.3 έχει κινητήρα 204 ίππων και 310 Nm ροπής που κινεί τον πίσω άξονα, μέσα από ένα σασμάν μιας μόνο σχέσης (και μιας όπισθεν). Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 7,3 δευτερόλεπτα. Το Golf GTI από την άλλη, στην «απλή» εκδοχή του χρησιμοποιεί τον τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 2.0 TSI με 245 ίππους και 370 Nm ροπής, τα οποία μεταδίδονται στον εμπρός άξονα μέσω ενός αυτόματου σασμάν διπλού συμπλέκτη DSG με επτά σχέσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!