Άλεξ Μάρκεθ: «Ο Μαρκ είναι... αλλού, στο Λε Μαν όμως θα τον κόντραρα»

Πέτρος Σηφαλάκης
Άλεξ Μάρκεθ: «Ο Μαρκ είναι... αλλού, στο Λε Μαν όμως θα τον κόντραρα»
Μετά από το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία, σε έναν αγώνα με βροχή και αρκετές... τούμπες, ο Άλεξ Μάρκεθ λέει ότι θα μπορούσε να κοντράρει ακόμη και τον αδερφό του.

Τα λόγια για τον Μαρκ Μάρκεθ είναι... περιττά. Είναι ο άνθρωπος που μόλις ανέβηκε στο MotoGP, στην πρώτη του χρονιά, πήρε πρωτάθλημα και σχεδόν σε κάθε χρόνο, επαναλαμβάνει την ίδια διαδικασία μέχρι σήμερα! Ο Μαρκ είναι πραγματικά ένα φαινόμενο, έχει τρομερή ταχύτητα και μια μοναδική ικανότητα να σώνει ακόμη και τις πιο οριακές καταστάσεις. Τον έχουμε δει να πέφτει με τη μοτοσικλέτα αλλά τελευταία στιγμή να κάνει μια κίνηση και να βρίσκει ξανά ισορροπία!

Όλα αυτά, έρχονται σε μια αντίθεση με τον αδερφό του. Ο Άλεξ Μάρκεθ είναι ένας πρωταθλητής, πολύ γρήγορος, αλλά δεν έχει αυτό το φοβερό χάρισμα του Μαρκ. Φέτος βρίσκονται στην ίδια ομάδα, στη Repsol Honda στο MotoGP, ο Μαρκ όμως είναι τραυματίας και έτσι, μόνο ο Άλεξ αγωνίζεται. Τα αποτελέσματά του μέχρι σήμερα ήταν μέτρια, όμως στην πίστα του Λε Μαν και με βροχή, κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο παίρνοντας τη δεύτερη θέση. Μετά λοιπόν, είπε:

«Το μόνο που μπορώ να πω για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν είχα δοκιμάσει τη μοτοσικλέτα σε βρεγμένες συνθήκες από το Νοέμβρη και ήταν σημαντικό που από την πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών είχαμε σιγουριά με τα ελαστικά. Μπορούσα να βρω έναν καλό ρυθμό, να έχω αυτοπεποίθηση με τα ελαστικά μου. Αυτό χρειαζόμουν για να ανέβω στο βάθρο. Στην αρχή του αγώνα, ακούμπησα με τον Ολιβέιρα αλλά ευτυχώς δεν συνέβη τίποτα περισσότερο.

Βρήκα το ρυθμό μου, είχα αίσθηση από τη μοτοσικλέτα και γύρο με το γύρο, αισθανόμουν καλύτερα. Έφτασα τον Καλ Κράτσλοου, ήξερα ότι μπορούσα να τον περάσω. Το έβλεπα. Μετά έφτασα στον Ντοβιτσιόζο. Ο Ντόβι είναι ένας πολύ έμπειρος αναβάτης με τη Ducati και με δυσκόλεψε αρκετά στο να περάσω μπροστά του. Τελικά, βρήκα ένα κενό και το έκανα. Θα μπορούσα να περάσω και τον Πετρούτσι και να βγω πρώτος αλλά ο Ντόβι με καθυστέρησε και δεν είχα το χρόνο.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο μίλησα με τον Μαρκ, κυρίως για να συζητήσουμε το πως θα διαχειριστώ τα ελαστικά μου. Μιλήσαμε μετά τον αγώνα, ήταν πολύ χαρούμενος για εμένα και την ομάδα. Πριν ξεκινήσουμε ήξερα ότι θα τα πάω καλά. Ο Μαρκ προφανώς είναι ένας αναβάτης σε άλλο επίπεδο, έχει εξαιρετική εμπειρία και είναι πολύ δυνατός. Όμως αν ήταν σήμερα στην πίστα πιστεύω ότι θα μπορούσα να τον κοντράρω! Ελπίζω να γυρίσει σύντομα στην πίστα γιατί η μάχη με έναν αναβάτη σαν τον Μαρκ θα με κάνει καλύτερο, θα πάρω ιδέες. Θα δούμε τώρα το πότε θα επιστρέψει, ούτε εγώ δεν ξέρω ακόμα πότε θα συμβεί αυτό».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!