Το Kia Stonic αποκτά σπορ γονίδια (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το Kia Stonic αποκτά σπορ γονίδια (pics)
Με την έκδοση GT-Line, όποιος θέλει να αποκτήσει ένα Kia Stonic αλλά παράλληλα επιθυμεί μια σπορ εμφάνιση που το κάνει πιο επιθετικό στο μάτι, μόλις βρήκε αυτό που ψάχνει.

Οι εκδόσεις με σπορ αισθητικές προσθήκες έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ δημοφιλείς στην αυτοκινητοβιομηχανία. H Kia ήδη έχει τέτοια μοντέλα στην γκάμα της με τα διακριτικά GT-Line και το Stonic μόλις προστέθηκε στη λίστα των διαθέσιμων επιλογών. Το μικρό SUV πόλης της κορεάτικης φίρμας διαθέτει νέο προφυλακτήρα εμπρός ο οποίος φιλοξενεί μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και νέα γρίλια.

Ασημί και μαύρα διακοσμητικά φτιάχνουν ένα πιο επιθετικό σύνολο σε σύγκριση με τις απλές εκδόσεις και τα LED φωτιστικά σώματα ολοκληρώνουν μια high tech εικόνα στο μπροστινό μέρος. Πίσω ξεχωρίζει από τη διπλή εξάτμιση, τον διαχύτη αέρα και την διακοσμητική αεροτομή στην κορυφή της πέμπτης πόρτας. Τέλος, οι ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών έχουν νέο σχέδιο και ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό.

Στο εσωτερικό τώρα, το τιμόνι τραβά πρώτα το βλέμμα. Διαθέτει επίπεδο κάτω μέρος και λευκές ραφές που δένουν όμορφα με το φωτισμό του ταμπλό. Η οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα μεγάλωσε και έφτασε τις 8 ίντσες ενώ ο πίνακας οργάνων έχει κι εκείνος μια μικρότερη οθόνη πολλαπλών ενδείξεων με διαγώνιο 4,2 ιντσών.

Ένας κινητήρας, δύο κιβώτια ταχυτήτων

Ο μοναδικός κινητήρας που μπορεί να συνδυαστεί με την έκδοση GT-Line είναι ο τρικύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας του 1.0 λίτρου T-GDi με 120 ίππους και 200 Nm ροπής. Διατίθεται με το νέο, χειροκίνητο σασμάν χωρίς συμπλέκτη iMT 6 της Hyundai-KIA με τις έξι σχέσεις ή με αυτόματο επτάρι διπλού συμπλέκτη. Με την τελευταία επιλογή η ροπή πέφτει στα 172 Nm. Αμφότερα μεταδίδουν την κίνηση στον εμπρός άξονα. Το νέο Kia Stonic GT-Line αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης μέσα στους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!