Η Γαλλία στηρίζει την αυτοκινητοβιομηχανία της

Gazzetta team
Η Γαλλία στηρίζει την αυτοκινητοβιομηχανία της
Ο κ. ΛεΜέρ δήλωσε ότι το επενδυτικό πακέτο των 12,8 δις ευρώ θα περιλαμβάνει και 9 δις ευρώ σε επιδοτήσεις, περιορίζοντας τις συνέπειες της πανδημίας.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο ΛεΜέρ δήλωσε σήμερα ότι 13 επενδυτικά έργα θα ενισχυθούν με 12,8 δις ευρώ, προκειμένου να τονωθούν κλάδοι της αυτοκινητοβιομηχανίας και να μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να εκσυγχρονιστούν για να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της COVID-19.

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση ο κ. ΛεΜέρ δήλωσε ότι το επενδυτικό πακέτο των 12,8 δις ευρώ θα περιλαμβάνει και 9 δις ευρώ σε επιδοτήσεις.

Καθίζηση της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου τον Αύγουστο

Με την εικόνα της πανδημίας του κορονοϊού να χειροτερεύει σε ολόκληρη την Ευρώπη, το πλήγμα στις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων είναι σημαντικό. Τον Ιούλιο του 2020, οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση σημείωσαν σχετικά μικρή μείωση 5,7% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2019, με επτά από τα 27 κράτη μέλη να σημειώνουν αυξήσεις στις ταξινομήσεις.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, η αγορά αυτοκινήτων της Ε.Ε. σημείωσε και πάλι σημαντική πτώση (-18,9%), αν και λιγότερο δραματική από ό, τι νωρίτερα το έτος. Με εξαίρεση την Κύπρο (+ 14,1%), όλες οι χώρες της ηπείρου σημείωσαν απώλειες σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019. Κοιτάζοντας τις τέσσερις μεγάλες αγορές της ΕΕ, η Ιταλία είχε τις καλύτερες επιδόσεις, με ελαφρά πτώση 0,4%, ενώ οι ισχυρότερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Γερμανία (-20,0%) και στη Γαλλία (-19,8%).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!