Εν μέσω κορονοϊού η Lamborghini έκανε τον καλύτερο Σεπτέμβρη ever!

Πέτρος Σηφαλάκης
Εν μέσω κορονοϊού η Lamborghini έκανε τον καλύτερο Σεπτέμβρη ever!
«Έσκασαν» τα ταμεία της Lamborghini τον προηγούμενο μήνα, με την ιταλική μάρκα να πετυχαίνει τον καλύτερο Σεπτέμβρη στην ιστορία της εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες αυτή την περίοδο έχουν σημειώσει μεγάλες... κατηφόρες στις πωλήσεις τους και κατά συνέπεια, στα κέρδη τους. Παρουσιάσεις νέων μοντέλων αναβλήθηκαν, γραμμές παραγωγής έκλεισαν και πολλά ακόμη. Η Lamborghini ωστόσο ζει σε έναν δικό της κόσμο. Οι πωλήσεις των μοντέλων της πήγαν «τρένο» και τα έσοδα που μπήκαν στα ταμεία της ήταν πολύ μεγάλα.

Η μάρκα που βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της Audi, μέσα στο Volkswagen Group, έκανε τον καλύτερο Σεπτέμβρη στα 57 χρόνια της ιστορίας της! Φυσικά για μια εταιρεία τόσο ειδικού χαρακτήρα μην περιμένετε δεκάδες χιλιάδες πωλήσεις μονάδων. 738 αυτοκίνητα για όλο το Σεπτέμβρη ήταν αρκετά για να θέσει ένα νέο ρεκόρ, ενώ το τρίμηνο Ιούλιος με Σεπτέμβρη έκλεισαν στα 2.083 αυτοκίνητα. Η Aventador ήταν το μοντέλο με τις λιγότερες πωλήσεις στην γκάμα.

Το ακριβότερο αυτοκίνητο της Lamborghini με τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6.5 λίτρων απευθύνεται σε πολύ λιγότερο κοινό, οπότε εκπλήρωσε τις προσδοκίες των ανθρώπων της φίρμας, χωρίς ωστόσο να ξεχωρίζει. Πολύ καλά τα πήγε και η Huracan, η οποία έχει γίνει το πιο καλοπουλημένο μοντέλο στην ιστορία της Lamborghini, ξεπερνώντας ακόμη και τη Gallardo, ενώ στην κορυφή των πωλήσεων στάθηκε η νέα Urus, το SUV της φίρμας που ήταν σχεδόν... δεδομένο ότι θα το λατρέψει το αγοραστικό κοινό αυτού του βεληνεκούς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!