Το νέο Audi A3 σε υβριδική έκδοση 204 ίππων (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το νέο Audi A3 σε υβριδική έκδοση 204 ίππων (pics)
Εκτός από τις mild hybrid εκδόσεις, στην γκάμα του νέου Audi A3 θα υπάρχει και Plug-In Hybrid πρόταση για τους πιο απαιτητικούς, που συνδυάζει επιδόσεις με οικονομία καυσίμου.

Η Audi μας παρουσιάζει μια νέα έκδοση για την γκάμα του A3 Sportback με το όνομα 40 TFSI e. Ακολουθώντας τα χνάρια της προηγούμενης γενιάς, το νέο υβριδικό A3 χρησιμοποιεί έναν τούρμπο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 1.4 λίτρων TFSI, που αποδίδει 150 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων, που συνδυαστικά φτιάχνουν ένα σύνολο 204 ίππων και 350 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός ειδικά εξελιγμένου αυτόματου σασμάν διπλού συμπλέκτη S-Tronic των έξι σχέσεων και τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται μέσα σε 7,6 δευτερόλεπτα.

Οι επιδόσεις του είναι πολύ καλές και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 227 χλμ./ώρα, την ώρα που η κατανάλωση καυσίμου περιορίζεται στα 1,4 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα, εντός πόλης. Οι εκπομπές ρύπων φτάνουν στα 30 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο και μάλιστα, μπορεί να δουλέψει για έως και 78 χιλιόμετρα αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, σε ταχύτητες έως 140 χλμ./ώρα, με μηδέν κατανάλωση και ρύπους. Όλα αυτά βέβαια είναι μετρημένα με τον παλαιότερο κύκλο μετρήσεων NEDC. Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία κατά WLTP είναι στα 67 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, σχεδον 20 χιλιόμετρα περισσότερα από τον προκάτοχό του.

Η πλήρωση των μπαταριών ολοκληρώνεται σε περίπου 4 ώρες με τον κατάλληλο φορτιστή. Το Audi A3 Sportback 40 TFSI e αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης αυτό το Φθινόπωρο, με εξοπλισμό που περιλαμβάνει τα πάντα, όπως LED φωτιστικά σώματα, διζωνικό αυτόματο κλιματισμό, ψηφιακό πίνακα οργάνων Audi Virtual Cockpit και πολλά ακόμη. Έτσι κι αλλιώς, το νέο Audi A3 είναι από τα πιο εξελιγμένα και ασφαλή μοντέλα στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων. Σύμφωνα με την Audi, περιμένουμε και μια πιο σπορ έκδοση με Plug-In Hybrid τεχνολογία που θα εστιάζει στη δυναμική οδική συμπεριφορά και τις επιδόσεις. Πιθανότατα μιλάμε για το σύνολο με τους 245 ίππους που θα δούμε στο Volkswagen Golf GTE και τη νέα Skoda Octavia RS.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!