Η Toyota ετοιμάζει την κορυφαία Supra με 510 ίππους (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Toyota ετοιμάζει την κορυφαία Supra με 510 ίππους (vid)
Μπορεί να μην έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, όμως μια μαύρη Toyota Supra στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ φουντώνει τις φήμες ότι έρχεται η κορυφαία GRMN έκδοσή της, με ισχύ πάνω από 500 ίππους!

Η πέμπτη γενιά της Supra είναι προϊόν εξέλιξης της Toyota μαζί με τη BMW. Οι δύο μάρκες δούλεψαν μαζί πάνω σε ένα κοινό πρότζεκτ, με αποτέλεσμα το ιαπωνικό σπορ μοντέλο να έχει πολλά «γερμανικά» στοιχεία επάνω του αλλά κυρίως, κάτω από το καπό. Τα εξακύλινδρα και τετρακύλινδρα μηχανικά σύνολα της BMW έχουν πάρει θέση και δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον, να δούμε και ένα μοτέρ προερχόμενο από τη BMW M, το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί στις νέες M3 και M4.

Ο κινητήρας με τον κωδικό S58 είναι πολύ πιθανό να κινεί την Toyota Supra GRMN, την κορυφαία Supra πέμπτης γενιάς, δηλαδή. Ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί το συγκεκριμένο μοντέλο θα περάσει στην παραγωγή, ωστόσο ένα μαύρο αυτοκίνητο στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ έχει βγει για δοκιμές και κατά πάσα πιθανότητα, κρύβει κάτω από το καπό του το εξακύλινδρο, twin turbo σύνολο των 3.0 λίτρων με 510 ίππους.

Η Supra ήδη έχει αποδείξει ότι στην έκδοση των 340 ίππων είναι ταχύτατη και ικανή. Η παρέμβαση του τμήματος Gazoo Racing όμως θα την κάνει, εκτός από ταχύτερη, πολύ πιο οδηγοκεντρική και σπορ. Λέγεται ότι η εν λόγω έκδοση θα διατίθεται σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 200 αυτοκινήτων, κάτι που αναμφίβολα θα την κάνει ανάρπαστη. Για την ώρα περιμένουμε την Toyota να κάνει κάποια επίσημη δήλωση για το μέλλον της Supra GRMN. Ενδέχεται να μη συμβεί άμεσα καθώς υπολογίζεται ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!