H Peugeot Sport έβαλε το 508 στην πρίζα (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
H Peugeot Sport έβαλε το 508 στην πρίζα (pics)
Το ισχυρότερο Peugeot παραγωγής έχει υβριδικό σύστημα κίνησης και 360 ίππους, που το βάζουν σε μια κατηγορία όπου οι επιδόσεις μπορούν να συνδυαστούν με τη φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Το Peugeot 508 PSE το περιμέναμε εδώ και αρκετούς μήνες. Η Peugeot Sport έβαλε το «χεράκι» της στο 508 που ήδη γνωρίζουμε και δημιουργήθηκε η έκδοση Peugeot Sport Engineered, η οποία εκτός από επιδόσεις, προσφέρει χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων. Το μοντέλο εκτός από τη ναυαρχίδα της Peugeot σε γενικότερο επίπεδο, αποτελεί και το ισχυρότερο αυτοκίνητο που έχει βγάλει ποτέ στην παραγωγή η γαλλική μάρκα.

Ο ηλεκτροκινητήρας και ο τούρμπο βενζινοκινητήρας αποδίδουν συνδυαστικά 360 ίππους και ως αποτέλεσμα, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα βρίσκεται στα 250 χλμ./ώρα. Οι μπαταρίες που φορά το 508 PSE έχουν χωρητικότητα 11,5 kWh η οποία αρκεί για 46 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης. Στην υβριδική λειτουργία η μέση κατανάλωση βρίσκεται μόλις στα 2,03 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα, με βάση τον αυστηρότερο κύκλο μετρήσεων WLTP.

Φυσικά η μάρκα δεν άφησε το υπόλοιπο αυτοκίνητο στην τύχη του και έτσι έχουμε μικρότερη απόσταση από το έδαφος κατά 4 χιλιοστά, μεγαλύτερο μετατρόχιο κατά 24 και 12 χιλιοστά εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ οι αναρτήσεις είναι νέες για να διαχειριστούν την αυξημένη ισχύ του 508 PSE, αλλά και τους σχεδόν 2 τόνους βάρους που έχει η υβριδική έκδοση! Νέα είναι και τα φρένα με τις τετραπίστονες μονομπλόκ δαγκάνες, που προέρχονται από το 308 GTi. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!