Από 13.350€ το ανανεωμένο Suzuki Swift (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Από 13.350€ το ανανεωμένο Suzuki Swift (pics)
Μικρές αισθητικές διαφοροποιήσεις και ένα τεχνολογικό update φέρνει η ανανεωμένη εκδοχή του Suzuki Swift, κάνοντας το ιαπωνικό supermini μια ακόμη πληρέστερη πρόταση.

Το Suzuki Swift έχει κλείσει τρία χρόνια στην αγορά και οι άνθρωποι της μάρκας έκριναν ότι για να συνεχίσει με επιτυχία την πολύ καλή πορεία του, θα πρέπει να ανανεωθεί σε μερικά σημεία. Έτσι το ιαπωνικό μοντέλο επέστρεψε στο σχεδιαστήριο και βγήκε με νέα γρίλια, διαφορετικά σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου και περισσότερα χρώματα προς επιλογή. Κατά τα λοιπά, διαφορές δεν υπάρχουν. Στο εσωτερικό τα διακοσμητικά φιλέτα ανανεώνουν την εικόνα, ωστόσο ο διάκοσμος παραμένει γνώριμος.

Ο τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1.2 λίτρων DualJet διαθέτει ήπια υβριδική τεχνολογία σε όλες τις εκδόσεις. Μια ηλεκτρογεννήτρια παίζει το ρόλο του ηλεκτρικού κινητήρα και τροφοδοτείται από μια μεγαλύτερη μπαταρία των 10Ah, σε σχέση με αυτή που υπήρχε πριν η οποία ήταν 3Ah. Το σύστημα ανακτά την ενέργεια που χάνεται κατά το φρενάρισμα και την επιβράδυνση γεμίζοντας τις μπαταρίες και το τελικό αποτέλεσμα σε κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων, είναι εντυπωσιακό, πάντα με πολύτιμη βοήθεια από το πολύ χαμηλό βάρος του αμαξώματος.

Ζυγίζει από 850 έως 950 κιλά και αυτό του δίνει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα αφού μιλάμε για το ελαφρύτερο supermini. Παράλληλα πρόκειται και για το μοναδικό supermini που διατίθεται με σύστημα τετρακίνησης. Οι εκδόσεις Allgrip εισάγονται κανονικά στην Ελλάδα και φορούν τον ίδιο ήπια υβριδικό ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.2 λίτρων. Η συνολική απόδοση ανέρχεται στους 83 ίππους και τα 107 Nm ροπής.

Σε ο,τι αφορά τα συστήματα ασφαλείας κρατήστε ότι το Suzuki Safety Support περιλαμβάνει πλέον πολύ μεγαλύτερη λίστα τεχνολογιών. Σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας με προειδοποίηση εκτροπής, προειδοποίηση ύπαρξης αυτοκινήτου στη νεκρή γωνία, ενημέρωση κατάστασης της κίνησης πίσω από το όχημα σε περίπτωση κάθετης κίνησης με όπισθεν (πχ έξοδος από γκαράζ), αναγνώριση σημάτων κυκλόφορίας, αυτόματο φρενάρισμα και πολλά πολλά ακόμη. Ο πίνακας παρακάτω περιλαμβάνει όλες τις εκδόσεις μαζί με τις τιμές. Το νέο Suzuki Swift διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο, αυτόματο τύπου CVT και σε τετρακίνητη παραλλαγή Allgrip.

ΈκδοσηΚιβώτιοΚίνησηΤιμή
1.2 GL Hybrid 83 PSΧειροκίνητο 5Εμπρός13.350€
1.2 GL+ Hybrid 83 PSΧειροκίνητο 5Εμπρός14.740€
1.2 GLX Hybrid 83 PSΧειροκίνητο 5Εμπρός16.210€
1.2 GL Hybrid 83 PS CVTCVTΕμπρός14.780€
1.2 GL+ Hybrid 83 PS CVT CVTΕμπρός16.180€
1.2 GLX Hybrid 83 PS CVT CVTΕμπρός17.680€
1.2 GL+ Hybrid 83 PS AllgripΧειροκίνητο 5Τετρακίνητο16.000€
1.2 GLX Hybrid 83 PS AllgripΧειροκίνητο 5Τετρακίνητο17.220€

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!