Οι ρυπογόνοι ντιζελοκινητήρες θα κοστίσουν στη Daimler 2,2 δις δολάρια

Gazzetta team
Οι ρυπογόνοι ντιζελοκινητήρες θα κοστίσουν στη Daimler 2,2 δις δολάρια
H Daimler ήρθε σε συμβιβασμό με τις αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ και θα καταβάλει 2,2 δις δολάρια για να κλείσει η υπόθεση της παράνομης χρήσης λογισμικού σε 250.000 οχήματά της με κινητήρες πετρελαίου, που πωλήθηκαν στην Αμερική.

Ποσό ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας προστασίας του περιβάλλοντος θα καταβάλει η Daimler AG, στο οποίο περιλαμβάνονται ένα πρόστιμο «μαμούθ» και οι διεκδικήσεις 250.000 κατόχων πετρελαιοκίνητων οχημάτων της με «πειραγμένα» λογισμικά.

Ο γερμανικός κατασκευαστής οχημάτων και η θυγατρική της Mercedes-Benz USA LLC στις ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ήδη στις 13 Αυγούστου ότι κατέληξαν σε ένα διακανονισμό επί της αρχής για την επίλυση διεκδικήσεων σχετικά με 250.000 οχήματα με κινητήρες πετρελαίου για τη χρήση λογισμικού κατά παράβαση των κανονισμών.

Η Daimler εκτίμησε τον Αύγουστο ότι το οικονομικό κόστος των διακανονισμών με τις αμερικανικές Αρχές θα φτάσει το 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ οι διακανονισμοί με τους κατόχους οχημάτων θα απαιτήσουν άλλο ένα κονδύλι 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται μάλιστα για το υψηλότερο πρόστιμο ανά όχημα, που έχει επιβληθεί ποτέ στις ΗΠΑ λόγω περιβαλλοντικών παραβάσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!