Αριστείο στην ασφάλεια για το νέο Toyota Yaris (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Αριστείο στην ασφάλεια για το νέο Toyota Yaris (vid)
Με πέντε αστέρια επιβράβευσε το νέο Toyota Yaris ο ανεξάρτητος οργανισμός οδικής ασφάλειας Euro NCAP, βάζοντάς το ανάμεσα στα κορυφαία μοντέλα της κατηγορίας του.

Τα σημερινά αυτοκίνητα πόλης προσφέρουν πολύ καλύτερη ασφάλεια από τα μεγάλα αυτοκίνητα του παρελθόντος και το νέο Toyota Yaris έρχεται για να επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη άποψη. Το μικρό μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας κατάφερε να αριστεύσει στις δοκιμές ασφαλείας που έκανε ο ανεξάρτητος οργανισμός οδικής ασφάλειας στην Ευρώπη, Euro NCAP, παίρνοντας τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων.

Τα ποσοστά που συγκέντρωσε το τοποθετούν ανάμεσα στα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του και όχι μόνο, αφού πήρε 86% στην προστασία ενηλίκων, 81% στην προστασία παιδιών και 78% στην προστασία των πεζών. Το πληρέστατο πακέτο εξοπλισμού του νέου Yaris πειλαμβάνει το Toyota Safety 2.5, στο οποίο συναντάμε το αυτόματο φρενάρισμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, το ενεργό Cruise Control και πολλά ακόμη συστήματα.

Επίσης, στάνταρ είναι οι επτά αερόσακοι στην καμπίνα και μεταξύ αυτών βλέπουμε και έναν νέο, πρωτοποριακό αερόσακο ανάμεσα από τον οδηγό και τον συνοδηγό, για να αποφευχθεί ένας ενδεχόμενος τραυματισμός από τη μεταξύ τους επαφή σε ένα τρακάρισμα. Συνολικά ο εξοπλισμός ασφαλείας του Toyota Yaris βαθμολογήθηκε με 85% από τον Euro NCAP. Το τελικό αποτέλεσμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη νέα πλατφόρμα GA-B στην οποία βασίζεται το μοντέλο, η οποία διακρίνεται για τη στρεπτική ακαμψία της, σύμφωνα με τη μάρκα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!